Grodan Linn

Min österrikiska vän Fanny och jag hade i tonåren en besatthet av grodor. Historien började med att det var en liten blå gummigroda som förde oss samman. Vidare så skaffade Fanny en emailadress som löd fannyfrogstar @ ....com, vilken hon använder än idag. Vi samlade grodor i alla möjliga former och färger under flera år. Man kan lugnt säga att grodor blev vårat signum.

Nu har Fanny inplanterat fyra sydamerikanska (colombianska) lövgrodor i sitt flickrum. Dom förpestar tydligen hela övervåningen. Tydligen så luktar dom illa, men jag tror det bara är i förhållande till tvål och vatten. För en liten groda så är säkert ett unket fuktigt terrarium rena himmelriket.

Och nu har en av de små liven blivit uppkallad efter mig. Så fantastiskt! Let me introduce to you (trumvirvel) Grodan Linn! TAAAADAAA!

image383


Bakom kulisserna på Skärgårdsstadsskola


Det är en trend bland vissa bråkiga barn att peka finger till höger och vänster. I lärarrummet diskuterade vi oss fram till att den bästa lösningen vore att införa en peka-fingerdag. Då alla hälsar på varandra genom att peka finger. Det skulle avdramatisera hela gesten och därmed avväpna de små revoltörerna.

Vidare diskuterades svårigheterna i klass fem där man delat in klassen i sex olika grupper för olika arbeten. Problemet uppstår varje gång när läraren nämner grupp sex.  Då viker sig alla av skratt och blir lamslagna i ett moln av snuskiga och förbjudna fantasier.

Lite senare på dagen satt jag och pillade med min timrapport då en unge säger

-Varför är du en sån himla stekare Linn
-Va?
-Varför är du en sån stekare.
-Är jag en stekare
-Du är så himla stekig
-Vad är en stekare?
-En som försöker vara viktig och flyter lite ovanpå.


Men personligen så föredrar jag att lyssna på Ivar som bestämt sig för att fröken Linn äger. 

 image382

När jag läste högt ur Rasmus på luffen fick mina tvåor rita fritt. Ivar valde att  skriva LINN ÄGER. Sen erbjöd han sig att lära mig hur man skriver med sån cool stil. Ett erbjudande svårt att motstå.




Ett fantastiskt namn

Nu har jag hittat en Eliot Morris. Så himla sött. Bara namnet gör mig knäsvag. Som pricken över i blev jag lite kär i låten också. 



Eliot Morris - Fault line

Rough draft

Eftersom jag redan är i full gång med planeringen kring min julbunke och första advent närmar sig så anser jag att det är legitimt att publicera ett första utkast av min önskelista.


-Seinfeld säsong 8 och 9 för att göra min samling komplett
-En rosa flamingo
-Strumpor
-Antirynkkräm
-En astronautpenna som kan skriva upp och ner
-Påslakan
-Plastblomma


Med reservation för ändringar!

En originell gran i år

I förra veckan hörde jag en intressant intervju med en personlig coach angående julstress. Hon menade att vi försöker leva upp till så mycket under julen. Så mycket som ska göras. Gardiner ska upp, ljusstakar ska bytas, pepparkakor bakas, sillar läggas in, presenter köpas och paket ska slås in och så vidare.

Men det viktiga med julen är ändå att vi spenderar tid tillsammans, men hur ska man hinna det i hela den här karusellen. Därför menar hon att var och en ska sätta sig ner och fundera över hur man personligen vill fira sin jul. Utan att känna att det finns någonting som man måste leva upp till.

Jag ser genast möjligheten att ta ut svängarna lite. Kanske vill man inte ha sill på julbordet. Kanske bestämmer vi oss för att göra en stor pannkakstårta.

Jag har funderat en hel del kring det här. Nu har jag chansen att sätta min personliga prägel på julen. Hemma i min egen lägenhet är inredningen lika orange året om. Som tur är får jag njuta av doften av glögg, röda sidenband och ulliga tomtar i fönsterbläcket när jag kommer hem till familjen på landet.

Avsaknanden av jul i lägenheten är ändå något som jag vill ta tag i och styra upp och desto roligare blir det jag får improvisera lite. I går fick jag en ormbunke av min mormor. Och hur passande var inte det på en skala? Den kommer att fungera perfekt som alternativ julgran. En julbunke! Den behöver bara pyntas lite. Jag har redan spanat in en ljusslinga som hänger i Karros fönster. Sen några röda och guldiga kulor som jag sparat i byrån i hallen. Och *sim sallabim* En  orginell och grann jul(gran)bunke som gör julen lite mer personlig.

image381


Mor är nöjd och det är huvudsaken

Så var den klar. Jag är 80% nöjd med resultatet. För att vara min tredje tavla så är det helt okej. Den har något intressant som de två tidigare saknar. Moster har beställt ett verk till nyår men för tillfället är jag fullständigt trött på allt vad penslar och färg heter. Mor är nöjd och det är huvudsaken.

image380

Konst i olika former

Det rycker ofta i min konstnärliga ådra. För det mesta så ger det sig uttryck i ord. Men i dag grabbade jag en pensel och fastnade flera timmar med en gigantisk målarduk. Här är början. I morgon är den förhoppningsvis klar. Då får ni se hur det blev.

image379


Avdemokratisera Sverige

Min bror kallar mig tönt, för mitt engagemang i Idol. Jag må vara en tönt, tillsammans med många andra människor i det här landet. Det är ett ständigt samtalsämne och det har fram tills nu gett mig en känsla av någon slags gemenskap med mina landsmän. Då vi i varsin soffa runt om i landet sätter på tv 4 klockan 20:00 varje fredag.

Men nu har svenska folket gjort det igen. Precis som när den där förbannade skolfröken gick vidare i melodifestivalen. Jag vill inte kännas vid denna dårskap. Det är som ett ultimat bevis på att demokrati bara är ett hopp om att människor ska ta sitt förnuft till fånga. Men i själva verket så är folk i det här landet helt oförmögna fatta egna beslut. IDIOTER! Helt plötsligt står det klart för mig, det som förr var helt oförklarligt. Till exempel att socialdemokraterna fått styra det här landet, det beror på att vi ger fullständigt inkompetenta människor rösträtt. 

När Andreas får vara kvar i Idol då säger jag bara en sak! Åt h*lvete med demokratin!!!
Jag må vara både i chocktillstånd och i ett moln av  förbannelse. Men det kommer inte hindra mig ifrån att lämna landet imorgon. Om inte någon ser till att avdemokratisera allt som är av betydelse så som Idol, melodifestivalen och riksdagsvalet.

Jag säger det igen, IDIOTER!


Flashback

image378

En gång var vi små, bror och jag. han var lika hög som ett grässtrå när han satt på marken och jag var två huvuden längre. Det var ungefär 2 decennier sedan. Jag var busigt blond och bror skrattade åt mina skämt. (se på bilden) I dag känns allt så annorlunda. Helt plötsligt är jag två äpplen hög vid hans sida och jag får sällan positiv respons på några skämt alls. Men allt är inte så annorlunda som det kan verka. Robin har precis som på bilden fortfarande en liten glugg mellan tänderna och jag bär fortfarande snusnäsduk.

In och finn

Innan jag berättar detta vill jag att ni ska veta att modebloggar hamnar på topp tre på min "det-tråkigaste-som-finns-i-hela-världen-lista". Men nu ska jag själv visa upp dagens eller låt säga årets kap. En tjusig liten mössa att sätta på knoppen. Den är med stor sannolikhet inte på modet någonstanns. Det kanske förklarar priset på 15 kr.

image377

-Titta vilken fin jag har hittat
-linn... du ser ut som en 12-årig förortsunge med identitetskris, säger Isa som var 12 år för bara nått år sedan.
-Okej

Det var ju typiskt jag som försöker utstråla deathmetal-hardcore-dangerous--killer/motherfucker.


Guds förtidiga utlösning firas i år igen

På lördag är det en månad kvar till julafton. En månad kvar till firandet av Guds sons födelsedag och jag frågar mig varför vi inte firar jul med ballonger och fiskdam eller lakritsremmar och kurragömma.

Nej, för jesus blir det inget vanligt kalas. Han var inte som alla andra barn. Han var resultatet av Guds förtidiga utlösning och inte nog med det. På väg ut ur marias sköte fick han nog ett  halmstrå i halsen för han föddes i en lada iaktagen av tre kåta killar på kameler. Jesus fick aldrig mer än 12 vänner på facebook. Varav en såg till att Jesus hängdes på korset dagagen före påskäggen delas ut. Snåålt kan man verkligen tycka. Det är nog därför vi tycker lite extra synd om Jesus. Som plåster på såren har vi firat hans födelsedag i typ tvåtusen år.

Vi firar med att slänga upp arslet på en gris som griljerats på bordet.
Vi bär in en gles tanig liten barrbuske som vi hänger röda kulor i grenen på.
Vi kuvar våra smaklökar med klibbig gröt.
Sen balsamerar vi eländet med en dos av Kalle Anka.

GOD JUL!

En platt boll är också en boll

Min roomie är tillbaks efter 6 månader på okänd adress. Jag hälsade henne välkommen genom att studsa upp och ner i hennes säng där hon låg och snarkade några minuter efter midnatt natten till måndag.

I dag satt jag och deppade i min ensamhet för att jag inte har trean på min tv och det såg inte bättre ut än att jag skulle få följa EM-kvalet via text tv.

Så ringer det på dörren... (jag tassar ut i hallen och öppnar dörren) Där står hon. Med påsar, kassar och väskor.

-Vet du, vet du vad som hände?
-Nej
-Nyckeln Linn. Nyckeln. Rassel rassel så hörde jag hur den landade.

Karro har försökt lägga nyckel i en hemlig liten lucka och lyckats pilla ner den från kanten så att den trillat ner i någon form av ventilationsrör. Där ligger den nu stöldsäker i minst hundra år framöver.

Väl inne i lägenheten så bölar jag lite över fotbollen.

-Men Linn, jag har trean.
-Va!!!!!!!!
-Jag har trean på min TV och femman.

Ehh.. nu har jag bott här i ett och ett halvt år i tron om att vi bara har 1an 2an och 4an i vårt kanalutbud. Men Karro den lilla lumpen har hittat fler kanaler utan att säga något.

Så jag satte mig i hennes soffa två decimeter från skärmen. För Karro har nämligen möblerat på sitt eget personliga lilla vis. Jag känner då ingen annan som ställer TV:n på soffans högkant.

  

Efter en liten stund i soffan kommer hon springandes med en påse.

-Titta vad som har hänt med min kokosboll.

Stackars Karro som har en sån elak roomie som bara viker sig av skratt..


Direktreklam

På golvet i hallen låg adresserad direktreklam. Tanken med direktreklam är att den berörda personen, alltså den person som reklamen är riktad till får utskicket direkt i handen. I det här fallet kändes det lite luddigt vem posten skulle tillfalla.

image371

Vems post är det? Min eller Tommys. Jag lägger den i hans hög så länge och inväntar protester. Om jag inte får några så har jag fått svar på vem som är vem i vår relation.

image372

Backstage Club

På grund av att jag glömde min kamera i huvudstaden har jag sparat på blogginlägget från söndagsen krogshow med Backstage Club. Sammanfattningsvis så blev det en lyckad kväll med både kött, pommes frites och hårda slag under bältet. Kring bordet satt både nära och kära samt långa och korta. Helt enkelt en samling kända och okända människor från åkersbergas kulturelit.

image364

     
    


One fine wire




Colbie Caillat - One fine wire

EN julAFTON

Fredagen den 14 december är det dags att återigen bänka sig på Sportsbar. Krogshowen EN AFTON är tillbaks för att göra ytterligare en i raden av succé föreställningar. Den här gången med en säsongsbetonad temakväll som går under namnet EN julAFTON.

image362


Era värdar för denna oförglömliga kvällen är, Robin Muhr Pelle Barkengren och Sebastian Eriksson.

För mer information och biljettbokning www.enafton.se (låt er inte luras av årets fulaste hemsida, showen är fantastisk)


Charmtroll och pappersflygplan

image361

Dagens charmtroll och veckans portion av kärlek fick fröken Linn av denna krabat som klättrade ända upp till halsen på mig och vägrade släppa taget.

YES! Jag är tillbaks på jobbet. Efter en lång och barnfri början på hösten fick jag äntligen smaka på snoriga fingrar, älvdans i skogen och VM i pappersflygplans kastning.

Så många vägar

image360

Dom talar om ett paradis på jorden.
Men jag hoppar som om himlen fanns.

Jag har aldrig riktigt trott på dom där orden.
Så många vägar som aldrig leder någonstans.

Ett stycke historia

Helgens äventyr bestod i en efterlängtad galenskap tillsammans med det självutnämnda packet i Uppsala. En viss Fröken Kock hade lovat att bjuda på middag. Men med huset fullt fattade Kocken beslutet att vi skulle skjuta upp den flamberade falukorven till ett senare tillfälle.

Efter förfest ett och två var kvällens slutdestination någon festlig homotillställning. Jag kände mig så långt ifrån stureplan och min Mask som jag kunde komma. Flickorna gick varken att hänga i julgran eller ta i med tång. Men Mästerkatten och Ankan bjöd upp till dans.

Mästerkatten stod för kvällen i särklass främsta underhållning. Jag känner ingen som kan bli så full och fortfarande stå på benen. Efter att ha petat i sig några pommes frites vid tretiden på väg hem försökte hon sno en neongrön stol med sig hem. Problemet var bara att hon med stolen under armen sprang rakt in i första bästa vakt och blev haffad på bar gärning.

image352

  

Miss Kock har telefonsex på waynes coffee. Mästerkattan sitter i Ankans knä och dricker en av  femton öl. Ett gäng packade sillar belamrar bäddsoffan i någon form av efterfest.

  

Appropå den senaste tidens tjat om formler så låg Mästerkattens kurslitteratur uppfläkt på frukostbordet. Ett uppslag som nästan fick mig att tappa matlusten.

Fröken Jensen och jag

Nu till en ny matematisk formel. Mina odds har varit låga. Jag har varit hemligt förälskad i fröken Jensen sedan en tid tillbaks. Det har i alla fall varit hemligt för henne eftersom jag har inte fått chans att gå ner på knä framför henne. Chansen att jag skulle få ett ja till mitt frieri ökade när jag trippade in i Idolstudion. Om den så bara ökade med 0.0001 procent så gav det mig i alla fall bättre odds än någonsin tidigare.

Genom en vän hade vi fått vip till inspelningen av Idol och jag tänkte obemärkt sitta i publiken och betrakta gudinnan på scenen. Planen sprack när Mr Hallåa skulle påa programmet klockan 20:00 och slår sig ner i mitt och Mallans knä. Jag blev avslöjad med dregel i mungiporna och under 30 sekunder låtsades jag om att jag kände mig helt bekväm med att lägga armen om killen som hade mer make-up än jag.

Jag tog aldrig chansen att falla på knä men det gjorde Amanda. Närmre än så här kommer jag kanske inte. Men det är kanske tur det. För jag blir yr av bara tanken.

image348

     


Sometimes I am being a fool

image347


Mr Excell och formlernas frustration

Jag har aldrig varit något fan av formler. Jag är helt enkelt inte ett matematiskt väsen och det förstod jag i tidig ålder. Jag föredrar språket när det är som mest levande. I poesin får man bryta mot alla regler. Matematiken känns så statisk. Så förutsägbar och avtändande med alla summor, ekvationer och likamed. Därför lider jag lite extra nu när våra kurser har dragit igång. I förra veckan fick vi smaka på budgetering och idag höll hjärnkontoret på att explodera. Jag såg hur en grå, överhettad substans rann utmed väggarna i klassrummet när Mr Excell gjorde  entré. 

En udda liten medlem i office familjen som jag bara skakat hand med tidigre. Idag förstod jag varför. Mr Excell är svår att ha att göra med. Excell lämnar inget utrymme för varken humor eller ironi. Jag anträngde mig verkligen för att få alla formler att falla på plats. Men när föreläsaren säger.
-Om ett plus ett inte är likamed två...
Och då rasade grunden för allt vad logiken någonsin har betytt. Jag kliade mig i bakhuvudet. Skruvade mig på stolen. Tillslut var frustrationen så total att jag skakade samtidigt som jag studsade upp och ner.

Om det var någon formel som för mig var ett bevis på en objektiv verklighet så var det det faktum att 1+1=2

Det är bland de jobbigaste känslorna jag vet. När jag verkligen till 100 procent anstränger mig för att förstå något utan att polletten trillar ner. Den frustrationen gör mig galen.

Detta leder mig till dagens tankenöt.  Kan någon förklara hur ekvationen ICA St eriksplan fungerar när summan av en frukost,
en pepsi max
5 kiwi =
167 kr.


En heldagskur Helosan

Det kalla klimatet och den torra luften har gjort att mina smakfulla och dyrbara läppar förlorat delar av din dragningskraft och blivit smärtsamt stela. Tanken på lite idominsalva fick mig att rota igenom mina gömmor i badrummet. Plötsligt fann jag den. Salvan som lagar sprickor i huden på en narig flodhäst. Salvan som mjukar upp skalet på en hårdkokt sköldpadda. En heldagskur och mina läppar är helt oemotståndliga igen. I natt ska jag mumifiera mig själv med ett lager Helosan på hela kroppen och en gasbinda.


image346

Spiderpig

Idag smög mig underbara lillebror in på msn och jag haffade honom direkt med ett entusiastiskt HAAAAJ eftersom jag inte hört av honom på år och dar. Men han fetdissade sin syster och anledningen ser ni här nedan.

-En bulle. Nä men Haaaj!
-Har inte tid
-Va! för mig har man alltid tid.. varför.. ska du spela?
-Nee för jag skulle in på ventrilo för att visa en låt som gick på internet radio, men nu han jag inte för att de var så inåt helvete sega på att ge mig lösenordet
-Hehe syyynd
-Mm remix på Spiderpig låten lixom!
-Va inte så bitter din bullgök
-MEEEN HAAAJ!
-Spiderpig.... weehu..!
-Mm precis, värsta remixen liksom! ååh så fick jag inte visa de den =(
-Men shit.. boom chicka booom chicka boom boom boom. Det är vad jag kallar remix!
-Mm precis det var en techno remix på Spiderpig, hallå personalen!
-Vilken f*cking spindelgris är det du snackar om.. Spelar han trumpet eller fiol?
-Neee...



Tokroligtklipp på ca 30 sekunder. This is it. The Spiderpig song!

Grumlig och grå - lycklig ändå.

September månad med sina bör och ska innebar en tidig höstdepression. Då var dagarna fortfarande varma och luften klar. Jag dubblerade min ångest med det faktum att ju längre tiden gick desto mörkare kallare och mer ogästvänliga skulle dagarna bli. Jag tänke att om jag känner mig deppig nu hur ska det då kännas i mitten av novemer.

Dagens datum är 13 november. Jag gick upp okristligt tidigt (vilket innebär före klockan 6) för att åka från punkt A till punkt B för att sedan gå 15 till punkt C. 

Men trots att molnen spottade snöflingor på isande kinder och himlen var lika grumlig och grå som gatsten och betong, så kände jag mig så när på nöjd med tillvaron. Jag må grubbla på det ena och det andra. Jag må vara lätt känslomässigt rubbad efter helgens märkliga äventyr (som jag fattat beslut om att censurera). Men överlag så blir jag lycklig i mina fantasier där på bron mellan punk B och C.


gud.blogg.se


Jag har förkovrat mig i bröllopsstatistik från statistiska centralbyrån. Medelåldern för första giftermålet bland kvinnor är 31.9 år.

Första giftermålet... Är det inte tragiskt att statistiken ser så ut. Människor lovar varandra evig trohet till höger och vänster inför Gud och Guds församling. Kanske är det just det. Det känns lite halvseriöst att lova saker inför någon som inte gjort mycket väsen av sig de senaste tvåtusen åren. Om Gud visste vilken tidsålder vi lever i nu. Ständiga uppdateringar och sponsrade länkar på google är ett måste. Syns du inte så finns du inte. Om han hade hängt med in i tvåtusentalet och skaffat sig en blogg eller varför inte en personlig sida på facebook. Då hade han kunnat visa sin närvaro och spänt ögonen i folk. Jag tror att många skulle ta sina löften på större allvar då.

Intimt i tv soffan

Lillebror Calle flaggar med sina fötter i soffan och visar på två hål i strumporna. Pappa rusar fram och sliter av dom med våld från hans fötter.

-Kolla hur långa naglar han har, beordrar mor
-Den här är en halvmeter och den andra är bara två decimeter, säger far
-Skärp dig Calle, jag ska väl inte behöva klippa dina tånaglar säger mor med en mycket seriös ton
-Vadå, jag klippar dom en gång i månaden, säger Calle
-Det är snuskigt förnedrande och äckligt, avslutar mor

Låna mig ditt skinn

Jag måste ta en seriös funderare på det här i år igen. Fatta ett beslut och sedan gå till verket. År ut och år in avstår jag från köpet av vinterjacka. Jag inbillar mig att växhuseffekten ska bidra till ett varmare klimat som gynnar mina biologiska förutsättningar. Det borde finnas EU-bidrag för kallblodiga.

Det är samma sak varje år och jag vet det ju så väl. Egentligen borde jag köpa mig en jätteoverall à la eskimå och sedan svetta mig igenom vintern. Det borde inte vara så svårt att hitta en knubbsäl i exakt min storlek som kan låna mig sitt skinn.


image344


Family business

I've spent my evening in the country side. Familjemiddag och mor hade som vanligt höjt mysfaktorn. Observera den spontana höstbuketten som hon trasslat ihop ute i trädgården. Minst sagt imponerande.

 image341

Sånt vackert behövs ju när man har en bror som ser ut så här.

image343


001 002 003

Jag blev i juni månad introducerad till den mycket tidskrävande leken där man i tur ordning ska hitta en bil med regestreringsnummer 001, 002, 003 och så vidare till 999.

Leken har övergått till ett liv i ständigt jagandet. Bilköer.... parkeringsplatser.. omkörningar... och mötande trafik. Överallt söker jag efter 001. Så tänker jag att så länge jag inte hittat 001 så är jag formellt inte med i leken och kan därför hoppa av, kaste in handduken utan vidare. Men på senare tid har frustrationer övergått i ångest inför att hitta den första bilen. Då helt plötsligt kommer jag aldrig att kunna släppa taget, aldrig aldrig aldrig någonsin få ro i själen.

Tävlingsmänniska på gott och på ont. Atleast I kicked ass with Sherlock ;)


Vidriga grönsak

Grön paprika. Enligt min statistiska undersökning köper noll procent av alla tillfrågade grön paprika. Hundra procent tycker att grön paprika är vidrigt och ändå så ligger dom där och förpestar grönsaksdisken.

Jag uppmanar härmed svenska folket att bojkotta butiker som säljer detta djävulska påhitt. Död åt den gröna paprikan.

Flingsalt på smöret

Så lyckat! Det här måste vi göra om. Varje tisdag om vi hade råd, men förhoppningsvis i alla fall en gång i månaden.

Det var flingsalt på smöret. Lyxfaktorn steg genast till tio på skalan. Sen en guldstjärna på det när jag fick Pepsi Max till den gigantiska skål med blåmusslor som jag beställde till varmrätt.


image337

  

Precis som alla andra tisdagar så målade Masken sina naglar i mitt badrum. Det enda som skiljde oss från alla andra som är ute och äter en vanlig tisdag det var att vi dvs jag hade med en kamera. Piiinsamt. Men jag smygfotade Maskens tallrik när ingen såg så vi skulle smälta in.


Tonight's the night we're gonna make it happen

Sedan ett år tillbaks så har jag och Masken ofta vandrat Torsgatan ner mot S:t Eriksplan. Mitt i veckan har det suttit människor på mysiga restauranger och vi har frågat oss:

-VEM går ut och äter på en fin restaurang en TISDAG?

Varje gång har vi gått där i mörkret i våra sunkiga träningskläder och avundats de människorna som bara så där går ut och äter en bit mat en helt vanlig tisdag. Till en kväll då vi bestämde oss för att vi ska göra det.

Första tisdagen i November. Då går vi ut. Låtsas som att vi är som alla dom andra som sitter där en helt vanlig tisdag och äter något dyrt utan att bry sig.

And finally, i dag är det den första tisdagen i November. Tonight's the night! Jag och min Mask ska ut och äta bland levande ljus, med ett glas vin och ett glas Cola. Bara för att vi också kan.

Knäckebröd till middag

Jag fick för mig att någon skulle bjuda mig på middag i dag. Men det verkar som att jag får ta en knäckemacka till för att hålla blodsockret på en stabil nivå en stund till.


Ett fiffigt ord.

Från och med i dag har jag ett nytt fiffigt ord som jag ska börja använda.

Ordet Fiffig. Ett roligare ord får man leta efter. Smaka lite på ordet. Säg det högt för dig själv några gånger. Jag blir helt såld. Vill köpa en hund och döpa den till fiffi bara för att få säga det.

-Se vilken fiffig liten hund jag har, man kan hålla den i handen eller ha den i sin jackficka.






Vi måste överleva ännu en vinter

image335

Titta så vacker! Han växer så det knakar. En liten liten ek. Hela vintern ska han frysa, sen slår han rot.

Ingen stress

Jag brukar tala om för min far som har en obefintligt låg stresströskel när han kör bil att han måste hitta sitt inre lugn. Det var lördag, ledigt och landet och jag fick verkligen smaka på min egen medicin. 

Vi tog med mormor till affären. Av någon anledning så är allting så omständigt när gamla människor ska handla mat. Det ska pillas och kännas och vägas och måttas med alla varor i hela butiken ända fram till kassan då en krona i taget ska räknas.

image333

Men om det är lördag och ledigt och landet då står mor och far med en kopp kaffe och filosoferar, medan mormor pinnar runt bland hyllorna och klämmer och känner till och med på mjölken.

image334


The man - the myth - the legend...

För alla som inte vet men som nyfiket undrar (jag vet att min bror gör det) så är det här Thomas E. Bilden är  några år gammal. Därför ser vi ut att vara närmare 5 år än 25. Vi satt och metade på en brygga på Möja bara några timmar innan Thomas försvann in i dimman av snapssånger. Han jobbar nämligen extra som körledare varje år runt midsommar.
image332

HURRA - Ett år idag!

Wisefool.blogg.se fyller 1 år idag. En handfull kända och okända människor har tillkommit under årets gång.

image331

Tack för alla trevliga och otrevliga kommentarer. Nu i veckan kommer ni kunna rösta fram årets inlägg. Vad minns du från det gångna året. Finns det någon som vill ha en favorit i repris?

Skämt å sido nu när det närmar sig hybris. Jag hoppas ni fortsätter ta del av min verklighet, min bubbla!




Dagens låt - Emerson Hart

Big blue skies and an open field
My right hand on the steering wheel
Two young lovers runnin' wild
We bought string and a brand new kite
We couldn't wait to watch it fly
But it flew too high, it flew too high

Here comes the wind let your string unwind
Run as fast as you can in your mind
Back to a place that you never forgot
Before everything was lost
I don't remember when we ran out of rope
When we did we lost all hope
And we just stood there cryin'
That what's we learned about flyin'

image330

Dagens låt: Emerson Hart - Flyin'


Carlings - To be continued

För några veckor sen gjorde jag ett försök att hitta ett par nya jeans så jag knallade in på Carlings. En mycket glad och söt flicka frågade om hon kunde hjälpa till med något. Vi hittade några par byxor som jag testade, men jag gjorde inget köp. På väg ut ur butiken tänkte jag, galet så charmig hon var, borde kanske gå tillbaks och säga, "hej, vill du gå ut med mig".


Det gjorde jag förståss inte (för jag är en mes) med motiveringen att om ödet fick bestämma så korsas våra vägar igen.


Kanske tre veckor senare småpratar jag med en tjej på QX som säger att hon ska jobba fredag lördag.

-Vad jobbar man med på en lördag, frågar jag

-Jag jobbar på Carlings


Jag höll fan på att trilla baklänges. Eftersom jag fortfarande inte hittat några jeans tyckte hon jag skulle komma förbi igen. Så det gjorde jag. Gick därifrån utan jeans, men med ett leende på läpparna. Så charming att jag smälter till en pöl på marken.


Det sagan inte förtäljer är att jag nu fått veta att hon träffar någon. Så klart. Min vanliga tur. Men åååh. Take your plans and break them..


En vacker dag när självförtroendet är på topp då går jag rakt in i butiken och bjuder ut henne.

To be continued


Ett kilo toblerone

Min pappa har nu bevisligen gett uttrycket IQ badboll ett ansikte. I lördags lämnade han landet för jobb i New York. Mor har längtat och saknat sin man och jag har gjort mitt bästa för att hålla ställningarna och spenderat större delen av veckan på ön. Idag klockan 15 skulle jag hämta faderkakan på Arlanda.

Men till mors förfäran så har tidräkningen gjort att han tagit fel på dag vilket han skamset ringer och talar om.

I landet i väst har han enligt rykten införskaffat två exemplar Ipod nano, en till sig själv och en till min bror. Samt en Iphone till den andra brodern. Ikväll ringde han och frågade om det var nått jag ville beställa. Då var han på flygplatsen så jag antar att det landar ett kilo toblerone på Arlanda imorgon klockan tre.


En teori om narcissismens fall

Jag har hört sägas att man ska älska sig själv för att kunna älska någon annan. Men i denna narcissistiska och mycket självupptagna värld undrar jag ibland om det inte vore bättre om vissa människor älskade sig själv lite mindre. Då kanske det blev plats över för lite ödmjukhet och empati.

image329

Enligt den grekiska mytologin blev en vacker ung man vid namn Narcissos hopplöst förälskad i sin egen spegelbild och tynade bort där han satt och betraktade sig själv i en källa.


Myten om mig

Jag ska nu ta död på myten om Linn som renlevnadsmänniska.
Kanske är det så att jag varken röker eller dricker och därtill så tränar jag regelbundet. Men även solen har sina fläckar och jag har mina svagheter.

I går kväll hävde jag i mig fyra glas pepsi och varje klunk ger ett befriande rus.

Jag citerar:
Aspartam är ett av de farligaste ämnen som används som sötning i våra dagliga livsmedel. Aspartam, som ofta omnämns i fackböcker som kemiskt gift, kan vålla oro, depression, förvirring, yrsel, skakningar, sömnrubbningar, kronisk trötthet, ögonsmärta och ögontorrhet, synförändringar, högt blodtryck, viktökning, klåda, illamående, minnesförlust, krampattacker och andra besvär. Aspartam kan även leda till hjärntumörer.

Men ingen fara på taket!

Läsk som innehåller aspartam för högst innehålla 600 mg per liter. De flesta innehåller minde än så. Det betyder att en person som väger 60 kilo kan hålla sig under det rekommenderade dagliga intaget och ändå dricka fyra liter.


Att leva med lögnen

Det här har tagit oväntade proportioner. Lögnen, jag klarar inte av att leva med den längre. Det som från början var ett inlägg som jag inte trodde att ni kunde tolka som annat än ett skämt, visade sig bli en snackis. Jag trodde att ni förstått relationen jag har till min Mask. Det är trots allt min fru vi talar om. Det strömmar in frågor och grattis meddelanden till Masken via bloggen, sms och msn.

Den dagen det finns ett maskbarn i Marikas mage så kommer jag att skriva det från dag ETT. Det kommer att bloggas om ultraljud, namnförslag, barnmat och blöjor.

Det kommer inte att uppenbaras när hon ser ut att vara i åttonde månaden. Mitt liv är inte så händelserikt att en sådan sak passerar obemärkt förbi. I'll let you know!

Jag ber om ursäkt och hoppas att detta missförtånd inte påverkar sanningshalten i den här bloggen.

image328
Sommarbild på Masken och Larven

RSS 2.0