Jag skulle hellre

jag skulle mycket hellre, ligga i en solstol med en filt och känna hösten svepa in över ön, jag vill kyssa hennes hals och bli kall om fingrarna på promenaden runt kvarteret. Bita i ett surt omoget äpple som klänger sig fast vid sommarens sista andetag. Mycket hellre vill jag riva runt bland blöta löv och mossa i jakt på skogens guld.

Min underbara mormor

Min underbara mormor och jag, julen 2006.

Någon sa

 "min släkt är full av hjältar, decennier av slit. Brustna hjärtan trötta leder deras stolthet bar mig hit. Nu är dom gömda bakom stjärnor, vid vintergatans kant , dom är glömda men dom talar genom pennan i min hand"



Jag kommer alltid att älska dig. Mormor, vi ses i grönare skogar, bland rådjur och fåglar som vi matar med nybakat bröd.


Idag är en så konstig dag, det är tomt utan dig.

En underbar sak att göra

Jag har inte varit hemma många gånger i sommar. Men en och annan övernattning i lägenheten har ändå lett till en viss obalans i skåp och skrymslen som svämmat över av gamla tidningar, konserver och glas som måste sopsorteras.


Jag hade med andra ord en storstädning som var tvungen att genomföras. Så jag beslutade mig för att måndag kväll skulle ägnas åt att göra rent hus på sankt göransgatan 65.


Jag sov på saken och sedan gick jag hela dagen och byggde upp en ångest kring städningen. Det fanns inga utvägar. Det måste bli gjort och om Joanna ändå jobbar hela kvällen kan väl jag vara hemma och städa.

När klockan blev fem och jag tog cykel från Skansen så hade jag hellre sovit kvar på jobbet än åkt hem och städat. Jag tänkte en två och tre gånger att jag skiter i det och gör det någon gång i helgen när jag fått semester. Men jag var fast beslutsam och styrde cykeln hemmåt.


Jag sätter nyckel i låset och öppnar dörren. På soffan sitter den vackraste flickan i världen. Oh herre tänkte jag. Va fint. Då kan vi hjälpas åt. Sen ser jag mig omkring och lägenheten har fått en clean-up i äkta askungen anda. Joanna hade städat hela eftermiddagen och jag föll på knä och nästan grät av lycka.



Sen blev det långpromenad, pizzabak och filmkväll.
Ååååh va jag älskar henne! Mest i hela världen.


RSS 2.0