När Nathan och Linn skulle baka en kaka

Linn och lillebror fick order om att baka en valborgskaka. Vi kallar den mooncake för att marängen gjorde en krater i hela kakan.



Vill någon ha receptet så säg till!

Valborg i all ära men...

Igelkotten är en nattaktiv och ensamlevande varelse som har ett snörvlande läte. Den äter insektslarver, skalbaggar, daggmaskar, sniglar och snäckor. En igelkott kan bli 5-6 år gamal. Igelkottar kan precis som människor drabbas av lunginflamation, hosta, stress, cancer och blindhet. Igelkottens fiender är rävar, ugglor, kråkor, grävlingar och bilar.

Valborg i all ära men vem bryr sig om alla igelkottar. Titta på den här juvliga lilla varelsen och lyft på lövhögarna innan ni sätter eld på någon av vänner!


Coming up - photo session

image112

Snart blir det in i studio med fotograf-rickard. Ser fram emot lite nya fina bilder!

Hur man stjäl ett studs!

Jag och mor tog en härlig promenad efter frukost. Pappa skulle deklarera så vi tänkte att det är bäst att vi håller oss borta. Vi hann med en hel del på vår lilla vandring. Mata hästar, sno en studsmatta och plocka blommor på väg till mormor som bjöd på svartvinbärssaft.

Jag övertygade mig själv om att det inte var någon hemma i huset. Sen kunde jag bara inte motstå att stjäla ett studs eller två.


En promenad

 

 

Den delen av familjen som inte låg hemma och sov tog en promenad efter frukost.
(klicka på bilderna och se dom i ett större format)
     


Om att spara chips till "finare" tillfällen

Minstingen Calle som bor kvar med mina föräldrar får ibland den stora äran att övernatta i Åkersberga hos sin bror Robin. Vilkoret är att han diskar. Inte bara för att han ska hjälpa till utan främst för att han måste öva. Calle är som ett litet husdjur när han kommer och hälsar på. Man kan likna honom vid en liten mus som bor i skafferiet. Här förklarar Robin hur Calle äter honom ur huset. Calle förnekar brott.


Se in bakum kulisserna. Här är en familjediskussion när vi samlats runt bordet.

Diskriminerad nykterist


När det bjuds på dricka är det sällen ett trevligt alternativ till öl och vin för den som är nykterist. Man får heller aldrig dricka ur de fina kristallglasen utan tilldelas ett litet OBS-glas med lite kolsyrat vatten.

Jag känner mig mer diskriminerad som nykterist än vad jag gör som homosexuell.



Pollenhallucinationer

Åsa är en mycket fin människa. Hon är öppen, glad, ödmjuk, nyfiken och intresserad av andra människor. Det sprider värme här på salongen trots att det blåser lite om öronen.

-Jag önskar att ni va här jämt, säger Åsa med ett leende
-Ja vi skulle kunna bo här på kontoret så att du kunde ringa hit när du saknar oss på kvällarna, sa jag
-Ja, jag kan sova på Linns badmadrass och Linn kan ligga i Nietzsches korg, sa Emma
-Nu tror jag att du pollenhallucinerar, sa jag och lyfta blicken från skärmen och log mot mina två kollegor.

Glad att du tycker om oss inklusive vårat flams och trams Åsa. 

Won't run a million miles for coffee

I won't run a million miles for coffee.
To find out we're worlds apart.
But I'll find you in a life time after this
and be the one who steals your heart.
(I swear I'll do)

Till dig

Sonja Aldén hade releasefest för sitt album Till dig. En underbar skiva med musik som berör. Hon springer rakt in i hjärtat och det kan nog många med mig hålla med om. En het tjej med fötterna på jorden och en röst som bara änglar har. Kort klipp från releasefesten!



Så en bild på mig och något som katten släpat in, dvs min underbara bror

image110

Part two


Se fortsättningen och upplösningen på Seinfeld avsnittet The Contest!
Jag rekommenderar alla att köpa DVD-samlingen.


Metro

Idag är min artikel i metro. Handlar om att genetik.

image109

Läs den i tunnelbanan på bussen eller genom att klicka på länken.
Genetik- positivt för kvinnor

En one liner collection

image108


Två minuter med mina bästa vänner

Jag har på ett och ett halvt dygn lyckats se samma avsnitt av seinfeld 3 gånger. The Doodle från säsong 6. Försökte hitta ett litet filmklipp ur den episoden men nu bjuder jag istället på 2 min ur The contest. Se första biten idag så får ni upplösningen imorgon!

Här unnar jag dig  två minuter med mina bästa vänner.



Fortsättning följer...!

När jag blir rik

Det finns fler saker på min måste ha lista. Med min obefintliga ekonomi så kommer det enliga mina kalkyleringa dröja ett halvt sekel innan jag får någon av dessa prylar. Men om någon av mina nära vänner skulle bli miljonär eller min mor skulle vinna på triss så önskar jag mig:

Ett retro soffbord från mio.
En digital systemkamera. Förslagsvis en Canon Eos 400D
En ny TV (på grund av att jag varit utan en i snart en månads tid och för att jag måste kunna se Planet Earth på torsdagar kl 21)

image106


Gröna blad och rabarbersaft

Idag har Emma och jag varit på pressvisning för Svenska hem.  Den ägde rum någonstanns mellan ett främmande solsystem och Grev Turegatan. Vi gick längs den gröna och Emma som hade en dålig hårdag blev smått frustrerad längs vägen. Men då sa jag några sanningens ord om dom gröna bladen på träden och när vi kom fram så var det mödan värt för vi fick dricka jordens godaste rabarbersaft.

image105

Ge mig den!

Jag har ett litet begär. Den här skönheten som jag trånar efter. Men hon kan inte bli min. Om jag inte får tag på någon i USA som kan beställa den och sedan skicka den på posten.  En Guess Black tailor diamond watch. GE MIG DEN!

image104

(du får den när solen kommer tillbaka, eller hur Robin och Néa )


Nothing new

We stood tall on the edge with no solution.
Weakened fist and broken arms.
Falling, we held on to the illusion.
And it has keep us both alive so far ,

I said don't run in circles.
But she just couldn't just stay in line..

Vilket flyt

Jag luktar badskum efter att ha spenderat eftermiddagen i badkaret. Nej nu ljög jag. Det lät bara så harmoniskt och skönt men jag har inte någon ro i själen.  Jag frös och tappade upp ett bad med massa bubblor sen låg jag där i tio minuter och lekte sönder alla bubblor. Sen blev det långtråkigt och då studsade jag upp.

Har inte berättat om min nya praktikplats. Skakade hand med Marianne på SalongKs ett års fest och min namnskylt med titeln webbredaktör gjore att jag fick erbjudandet i handen. Var tvungen att gå hem och googla för jag har inte så mycket koll =/ Det visar sig att Marianne är den kvinnliga motsvarigheten till Mikael Bindefeldt. Taste PR har arrengerat guldbagge galan och andra tråkiga fester.  Mitt uppdrag blir bland annat att styra upp deras hemsida ,designa inbjudningskort och om jag har otur få snubbla runt på röda mattan. Jag kommer sätta döskalleslipsen på kartan.

image101

En bit kyckling


Nu när designen är ny ska jag inviga några nya funktioner. Jag experimenterar lite med youtube och tänkte att alla vill säkert se hur familjens ögonsten får festa loss på en bit kyckling!

Ny design på bloggen

Jag har äntligen lärt mig bemästra html koder. Så nu är den här sidan så personlig som den kan bli. Vad tycks?

Stackars mor


Mor har kommit in i en period av trisslottshysteri. Hon skriker efter klöver och hoppas på att vinna storkovan. Så vi skrapade en lott efter middagen. När det visade sig att lotten var en nit utbrister mor eländigt:

- Vi är lika fattiga som innan vi satte oss vid bordet.
För att ge henne lite perspektiv kontrar jag
-Men mamma vi sitter i en villa på 180 kvadrat med en stor veranda och ser solen gå ner i havet och vi har just avnjutit en utsökt middag.
- Ja du ser. Nu har vi inte ens någon mat kvar, säger mor.
- Nej och champagnen håller på att ta slut, säger pappa.

Jag vet inte vad ni tycker. Men jag höll på att kiss ner mig av skratt!

En plats en tid ett rum

image99

Vaknade upp som en liten svett pöl under täcke och flisfilten med en skinande sol i ögonen. Studsade upp och packade ryggsäcken med: 

Lite tvätt till mor
En kamera till mig
och ett glatt humör till far.

Tog motorcykeln till landet och önskade att jag aldrig sparkat av mig flisfilten. Nordliga vindar är djävulens påhitt (precis som sladdar och rotmos) nåväl.

Glömde säga att jag åt den sista kanten av brödet innan jag åkte. Har levt på bröd och ost i några dagar nu så kvällens middag är att se fram emot. Som alltid när mor ställer sig i köket. Hon har någon kyckling med färska örter och parmaskinka på gång där nere. Till efterätt ska vi laga rabarber i maräng och en hemmagjort hallonglass.

(Ops!! Nu dreglade jag på tangentbordet)

Hur som helst så har dagen bestått utav ett gardinkaos nere i vardagsrummet och en promenad med kameren ner till havet. Eller rättare sagt så ställde jag mig i vassen. Lika bra att vänja sig innan badsäsongen drar igång.

Snart fyller bror min år. Ett år sedan vi spelade twister i vardagsrummet. Ett år sedan någon dök upp utan förvarning. Jag vet inte om jag vill spola tillbaks eller spola fram tiden. Varför känns det som jag står still?

Oroshjärta

Oroshjärta - Tomas Andersson Wij


"kom ut hit och lev innan du dör oroshjärta"

I remember





.:I'm taking your advice and I'm  looking on the bright side
and balancing the whole thing.
But often times those words get tangled up in lines
and the bright light turn to night .
until the dawn it bring a little bird who sings... :.

Inom mig

Det är vemodet och smärtan i att leva.
Sanningen som bär poeten fram.
Lyckan i att leva, nån att dö för
som hon jagar och sen knyter i sin hand.

Men säg någonting som varar,
regler och lagar från igår
är obrukbara löften som jag bär på
sanningar som salt i mina sår.

Och jag önskar du var här nu
En doft en smak av dig.
Att det trasigaste orden gick att laga 
att körsbärsträden färger kunde trösta mig.


F?tter



 


En arbetsskada

Som tidigare nämnt praktiserar jag på SalongK.se vilket är ett nätmagasin för kvinnor. Åsa Mattsson min handledare och chefredaktör sprider mellan raderna feministisk propaganda. Jag försöker att hålla färgen här i hörnet men får stå ut med diskussioner ibland. Mest skoj med lite nya perspektiv. Personligen så identifierar jag mig inte med kvinnor på det sättet att jag känner att jag tillhör en underrepresenterad  och utsatt grupp i samhället men jag fick mig i  alla fall ett gott skratt igår.

Jag var på allhuset vid universitetet och drack lite öl/cola med några klasskamrater. När blåsan blev full gick jag till damrummet för att tömma den. Jag satt på toaletten och fick syn på ett helt underbart citat  på insidan av dörren. Ett meddelande från någon upprorisk feminist. Kanske har Åsa varit där.

?Om poängen med tjejtoaletter är att det ska finnas ett rum/utrymme i praktiken där tjejer får vistas, en separatistisk platform att vila på för att orka tackla vardagen i dagens patriarkat/manligt kodade genussystem(även om det medför polarisering av det kvinnliga/genuset) Men varför finns då killtoaletter? De har ju för tusan resten av samhället som vilrum med alla möjliga separatistiska instanser och homosociala miljöer.?

Charmigt eller hur. Tänk om hon skrivit det på insidan av toalettlocket på killarnas.


Min dildo superflyer

Jag bokstavligt talat  dyrkar triumfs nya lakritsglass Superflyer.
Därav droppade jag den här kommentaren när jag tog min första tugga efter lunch.

"Om det fanns en dildo som var svart som hette superflyer skulle jag använda den"

Superflyer
Bit och svälj. It's a superflyer!


En familjemiddag

image94
När alla ska hjälpas åt i köket kan det se ut såhär.  Dvs att Robin står längst fram och ta mest plats medan Calle står längst bak och gör ingenting.

image95
Med lite tur så serveras maten innan solnedgången. Första middagen på verandan.
Som vi har längtat. Skål för familjen min fina familj.

Stillness

Det var en helt underbar kvällssol som vi fångade nere vid vattnet.

Stillness

Min ?

Sandra p? bryggan

Monday

Work work. Jag körde nästan vilse på motorcykeln på vägen hem idag. Så mycket i tankarna.
Min hjärna är smått överhettad. Kan inte riktigt slappna av och tänka på annat när jag kommer hem. Känns som en låång vecka och jag har mycket som ska fixas. Vill göra ett kalasjobb till metro och det rubbar min nattsömn.

Monday has come to an end.


En lunch och en afton

Åh nu tog lingonen slut.. Sitter här med potatismos och jordens grymmaste köttbullar. Men var är en bulle med kött utan sylt med lingon. Typiskt.

Nu ska vi snart ut på stan och dela ut glass. Det blir det stora finalen nu när testet är klart.
Läs här



Så vill jag självklart promota lite för årets mest spektakulära tillställning. Jag funderar på att aonnera hela föreställningen. Få en försmak på www.enafton.se



Jolene

Dagens låt: Jolene med Christian Wulff

"in this kingdom you're my queen.
I die to let you know that I exist"

Lyssna här

Glasspanelen rycker ut

Idag gick det stora glasstestet av stapeln. Så skönt. Nu slipper halva sommaren gå åt till att ta reda på vilken glass som är bäst.

Årets favorit alla kategorier är utan tvekan pop-up glassen långa farbrorn.  HAHA!! Hur roligt är inte det namnet på en skala. Bäst i test. Roligaste på länge. Sug och svälj säger jag bara.

Glassfolket
Glasskalas i humlegården. Observera hundens som har vänt fotografen ryggen.

Glasspanelen
Inte långa farbrorn, men två konkurrenter med tuttifruttismak.

Kom ut ur garderoben

Ibland kryper jag in i garderoben men bara för att få komma ut igen. Så nu är jag SalongK.se:s egen redaktionsflata.

Ut ur garderoben

Vill passa på att tacka Jo för alla hennes små kommentarer. Lika roligt varje gång man får veta att någon tittat förbi. Jag ville kommentera din blogg. Så söt som länkat till min MC artikel. Men på myspace kan man inte skicka kommentar om man inte är medlem  =/  Det är kanske på tiden att jag skaffar mig ett space. Puss Jo!

Your standards are to high

SEINFELD - The fix-up
En underbar dialog där Elaine vill para ihop sin vän Cynthia med George, men Jerry är kritisk. 


Elaine: What, you don't think she's beautiful?

Jerry: I don't know, what's with the eyebrows?

Elaine: You know what your problem is? Your standards are too high.

Jerry: I went out with you.

Elaine: That's because my standards are too low. And by the way, you know,
women kill for eyebrows like that. Do you know that? I mean women pluck their
real eyebrows out of their head, one by one, until they're bald, Jerry. Bald
above the eyes! And then they paint in these eyebrows to look like that.

An orange touch à la ÖB

Efter att noga ha räknat på månadens budget och sett planerat utgifter och inkomster under våren så följde jag trots en mycket negativ slutsumma med mor och far till ikea. Jag har fått en orange fetisch. Inte för att jag tycker att färgen är speciellt snygg. Utan för att det i alla fall är en färg som skulle kunna liva upp min enkla lya. Vi köpte korv och drack en läsk sen bar det vidare till ÖB. Lite tattigt tänkte jag. Men vad gör man inte när budgeten är på minus.
Vi kör upp på parkeringen och ser en fabriksbyggnad med en solblekt skylt. Världens fyndigaste varuhus, står det. Mor läser skylten och säger:

-Oj då! Undrar vad korven kostar här, 2 kr eller?

Jag viker mig dubbel av skratt och inser att det inte finns någon återvändo. Tattigt värre. Sen shoppar jag järnet.


50-tal

Salutations and joyful chicken

Salutations and joyful chicken eller lycklig kyckling som jag brukar säga i dessa gula fjäderfätider. Helgens påskfirande blev ett i raden av lyckade sammankomster för familjen Muhr. Helgen kan sammanfattas i ett ord: SPEL

 

Den årliga äggletarjakten gick av stapeln i ny terräng. Alla under medelålder deltog i sökandet efter de färggranna och godisfyllda äggen. Över berg och flod, under stock och sten, bakom gräs och gran. Uppdraget genomfördes med ett resultat över förväntan och samtliga i truppen fick smaka segerns sötma.


?ggjakt
 

Påskafton avslutades med sällskapsspel. Syskon, föräldrar, folk från när och fjärran blev vänner och fiender i en prestigefylld match i spelet ?Med andra ord?

Bror och jag vann två gånger.

 

Påskdagen började med auktion. Jag försökte ropa in en lampa. Viftade lite med handen och signalerade att jag var villig att ge 150 kr. En ful tant bjöd över mig. Då slängde pappa upp plånboken så att lampan blev min. Det är kanske den gulligaste lilla lysande bollen jag sett.

 

På kvällen drog vi sladdar och byggde upp ett LAN i lillebrors bunker/rum. Där satt vi hela kvällen och spelade Counter Strike mot andra små barn. När Calle (som spelar det här spelet en aning för mycket) säger:

-När jag har dödat hundra då sticker jag. Pallar inte spela mer.

Då har storasyster Linn dött snart hundra gånger och dödat 10 st motståndare. Haha.

Men skoj var det!


A lie to say I do

.:You say I'm a believer
I say believers they don't run from the truth 

You know I like to believe it
But it's a lie to say I do:.

Almost straight

Idag har Linn varit hos naprapaten. Närmare bestämt på naprapathögskolan. Det var en mycket speciell upplevelse.

Jag sitter i väntrummet och en skock med andraårselever på högskolan börjar ropa upp namn på patienterna.
-Linn
Jag sneglar upp och ser en på tok för snygg kille för att mitt homo hjärta inte ska reagera.
-Ja det är ja.
-Hej Kalle
Linn skakar Kalles hand och följer med honom till ett litet rum med ett skynke för dörren. Där finns en brits, en pall ,en liten stol och en klädhängare. Ajajaj var allt jag kunde tänka.
Efter en kort utfrågning kring mina träningsvanor och sömnbesvär så säger Kalle,
-Du kan ta av dig till underkläder.
Varpå jag sliter av mig kläderna.

Thank God that I'm not straight. För jag höll på att gå under jorden. Beklädd i ljuset från lysrören iklädd blott, bh, trosor och strumpor kände jag het som få. 
-Så, då kan du vända dig om
-Okej, sa jag och vände mig om.
-Så kan du böja dig framåt.
-Okej, hörde jag mig själv säga.

Jag som är en väldigt frusen människa fick gåshus. Hans varma händer i mina knäveck och på min rygg var riktigt behagliga. Jag fick för en stund för mig att jag kanske träffat mannen i mitt liv. Eller så var jag bara imponerad av hur han så lätt fick mig avklädd på rygg efter bara 5 minuter.

Jag har mycket att lära!


ET phone home!

Någonstanns på vägen mellan färjan och och en kurvig väg hittade vi en loppmarknad. Jag tyckte personligen att den här radion var ett fynd så far fick slänga ner den i sin väska. Det är ju bara en bonus om den fungerar tänkte jag. Så ikväll var jag tvungen att koppla in sladden. En lampa lyste upp panelen och mina ögon lös ikapp av förtjusning. Sedan började jag ratta på de olika frekvenserna. Jag tror att jag fått in en bosnisk kanal men det kan också ha varit ljud från yttre rymden. 150 spänn är det lätt värt för att få tjuvlyssna på en dialog med ET.

Radio

En till höger en till vänster

I helgen var jag ute på min ö för att sparka igång våren på riktigt. Det vill säga att jag renoverade min kärlek som stått i garaget hela vintern. Far fick lära dotter att byta tändstift, oljefilter, olja samt spänna kedjan. Sen var det bara att krypa ner för grusgången och sen vrida om gasen. Det blev i alla fall en underbar helg. Som vanligt. Skönt att veta att familjen är ett så säkert kort. Snart köper jag en husvagn och bosätter mig på tomten. Fredag kväll satt vi på verandan och åt ost.

Calle
Lillebror Carl satt till höger
Funderar

Storasyster Linn satt till vänster

Linn och Calle
Såhär ser syskonen ut tillsammans =)


Iskall humor

Kartong

Nu när glassen strömmar in till redaktionen så tyckte jag att det var en bra idé att kyla ner hjärnan lite genom att sätta en iskall kartong på huvudet. Jag fick en nördstämpel av mina kollegor men själv tycker jag att det är riktigt coolt =)

HUMOR! HALLÅÅÅÅ!

Impossible to find

image79
.:You can search my in- and outside. Empty places seacret faces on my mind. But all you see will make you dissapointed. Cause I'm almost impossible to find:.

Ett lyxigt påskägg

Nu närmar sig påskledigheten. Jag har suttit på jobbet och redigerat  alla helgens trevlig recept så det sprutar couscous och limemarinerade spett ur mina öron.

Dagens bästa är Tobias lilla påskägg som inte bara innehöll godis utan även en trevlig liten skönhetsprodukt. Kändes faktiskt som ett av de mest exklusiva äggen på länge. Inga skumtomtar här inte. 

Dagens beröm vill jag ge till mig själv för att jag äntligen tagit mig i örat och ringt till naprapaten. Imorgon blir det en undersökning och förhoppningsvis slipper jag snart ha ont i min arma rygg.

Journalist ja visst!

Det är som så att det här med att vara journalist har sina fördelar. Till och med när man bara praktiserar yrket utan någon som helst teoretisk skola bakom sitt skrivande. Jag har i alla fall fått uppgiften att intervjua Sveriges hetaste radiopratare. Allas vår vän Gry Forsell. Oh crap! Jag kommer smälta till en liten pöl på marken =)


Vidare så har jag börjar rodda i praktikplats till hösten. Åsa roddar med. Kanske får lite hjälp in på Aftonbladet eller Metro. Det är bra med kontakter. Ännu bättre om man kan imponera på dom eller åtminstonne charma dom..


Heartbreaker

Dagens låt:
Heartbreaker med Nejra

"I try to run but I can't hide
Your face is carved inside.
And all the places where you are
Are places where I've cried.

Get away from me now,
take your sweet face back"

Lyssna här

image100


Sköljmedel

Uppe på berget mellan två tallar hängde ett rep med nytvättade lakan på tork. Det doftade sköljmedel och luften var lätt som en dag i april ska vara. Hon satte sig i trädgården och gräddade våfflor med två av sina bröder. Jordgubbssylt och grädde på en frasig våffla. Hur låter det? Det låter som om vi överlevt ännu en vinter.

RSS 2.0