Dagens låt

Tänkte exakt den tanken häromdagen. Det är länge sen nu. Åren har gått. Vem är du..nu. Cause I'm not who I was.

"I wish you could see me now, I wish I could show you how I'm not who I was"

Lyssna här på Brandon Heath

Nöden har ingen lag


Nöden har ingen lag och det vet Joanna from Revy obscen on Vimeo.

Födelsedagspromenaden



Jag kan uppfattas som barnsligt hemmakär ibland men när jag ser den underbara omgivningen så är det faktiskt fullt förståeligt.

Hejja Matilda!



Matilda tog hem priset som redaktionens talang när hon visade hur man rockar rockring. Nu har hon smugglat sig in i den riktiga Talangfinalen, utan rockring.

Ångest kalkyler

Vid nyår hade jag ett jättestort problem. Jag hade fått två grymma praktikplatser att välja mellan vilket gav mig ångest under hela januari månad innan jag bestämde mig.

Nu har jag fått ett nästan lika stort i-landsproblem. Jag har två lägenheter på Kungsholmen att välja på. 24 kvadrat med kokvrå för 3600 kr eller 53 kvadrat för 5600 kr. Ååååh..  Bo dyrt och stort eller bo billigt och litet.



Dino gör en snabb kalkulation och säger:
Då hade jag tagit den större... den på 53 kvadrat kostar ju typ.. 105 / kvm den andra 150 / kvm.

Haha.. Så fint, Dino är en blivande mattelärare.


Dagens märkligaste

Vem har satt in 3000 kr på mitt konto och skrivit PUSS PUSS som meddelande. Någon som känner sig skyldig?


Brännbollsafton



     

Jag tog med min Mask på brännbollen. The Boss hade fixat en basäng fylld med is, öl och lite läsk. Två lyror men inget frivarv för min del. Vårt lag ägde Gärdet i afton. Masken fick en gratisfylla. Sammanfattningsvis så var det en kalaskväll. Massa sol och skratt.

Ps. Karolina har kanske fixat en lägenhet till Linn, följ den spännande fortsättningen i dramaserien hemlös lemur söker Ds.

Ett urval av gratulationer

"Grattis på födelsedagen sötnos. Massa kramar på dig. /F"

"Hej min finaste fin! Nu är vi lika gamla du och jag för några veckor och det är fantastiskt. Saknar dig lite och tycker vi ska njuta på varma klippor med metspön snart. Grattis på dig. Puss /K"

"Vad e d för dag idag. E d en vanlig dag? Ne d e ingen vanlig dag för de e Linns födelsedag hurra hurra hurra! Många kramar till linn. /G"

"Hurra hurra hurra hurra! Massor med grattis på födelsedagen! Kramar från mig /M"

"Grattis på din bara din dag. Ses ikväll. Kram /R"



Det saknas ett meddelande. Får vänta ett litet tag till. Kan man förlåta en Mask om hon glömt bort sin Lemur.

En födelsedagsdag

För första gången i mitt 24 åriga liv så vaknade födelsedagsbarnet helt utan uppvaktning. Ingen sång, ingen tårta, inga blommor i vas. Men någongång ska man bli vuxen med. Känner mig inte bara vuxen utan också på gränsen till väldigt gammal. har beslutat att aldrig mer sluta färge håret, eftersom risken att hitta gråa hår har ökat avsevärt.



Kväll med the family på ön. Calle stod för kreativitetet när det kom till presenterna. Vad sägs om ett hygienkitt med två toarullar, tandborste, shampoo och balsam för tort hår och ett paket med disktrasor. Fantastiskt, Lemuren älskar praktiska presenter.

  

Av Robin och Neo fick Linn en bok som heter 101 saker som du bör veta hur man gör. Hur byter man en glödlampa eller, hur lagar med en strumpa till exempel.

Mor och Far hade snappat upp min parfym på önskelistan och planet earth boxen. Och en grym bok med hundra stora filosofer. Kommer citera ur den i fortsättningen.

Nu har solen gått ner och tårtan ligger och vilar i magen. Finast ikväll var promenaden! Den här ön ger mig ro i kroppen.

Lemurer ääälskar vindruvor

Åååh så söt den är.. *smask smask*

Se här på den lilla lemuren som äter vindruvor

Jag har bestämt mig för att dekorera lite kring mitt skrivbort på kontoret. Det är så opersonligt för tillfället. Så nu har jag hittat en bild på en lemur som ska få sitta bredvid datorn och glo på mig. Imon ska den printas och hängas upp!

Återkommer med en bild på resultatet!


"Här finns allt man behöver"

Jag fick ett samtal ikväll från en man med utländsk brytning som sa att jag var välkommen att titta på rummet.

Hm, vilket rum tänkte jag. Men jag har tydligen svarat på hans annons på blocket. Kändes lite märkligt eftersom jag helst inte bor inneboende och helst inte hos en kille. Men det kanske är en mening med det här tänkte jag och tog cykeln till Tulegatan 53.

Dörren öppnas av Nic, en tunhårig 40 årig man. Jag känner redan när han öppnar dörren doften i lägenheten och vet  innan jag kliver in att det här är så långt ifrån ett alternativ till boende jag kan komma.

Men artig som jag är stiger jag på. Småpratar påväg in i rummet som är avlångt och möblerat med saker som någon hittat i en kontainer. Ok. Det var en smula överdrivet. Men det står en säng och en soffa läng ena väggen, en TV, ett skrivbord och en byrå längs den andra. I "mitt" rum delar vi båda garderoben.

Doften ligger som ett dovt moln i hela lägenheten. Lite unket och instängt i kombination med med en orientalisk krydda.

Plastgolv och bruna skåpluckor. Vi kommer till köket.
-Här finns allt man behöver och allt man inte behöver.
Jag observerar en brödrost, en bakmaskin och en kartong på golvet full med äpplen. Jag tänker att dom säljer han nog på torget.

Småpratar påväg ut i hallen med avsikt att snöra på mig skorna. Frågar lite om hyran för att verka intresserad (dvs inte oartig) och sen frågar jag om det är något han vill veta om mig.

-Kom in slå dig ner, säger han och pekar på köket.
-Ja visst.


HERREGUD! Jag hade redan varit där 10 minuer för länge. Klockan är 22 och varför hör jag mig själv ja visst samtidigt som jag går mot köksbordet. Han bjuder på äpplen från kartongen.

-Vad jobbar du med, frågar jag
-Lite musik så ofta jag kan, annars säljer jag grejer som jag hittar lite här och var.
-Ah en försäljare

Vi pratar, om hans familj, hans syskon och föräldrar som bor i Trångsund och i Tensta. Samtalet blir djupare. Han berättar att han är på bättringsvägen. Han berättar om sin bästa vän, om hur hon tagit livet av sig, han berättar om hur han hittat viljan att leva igen. Han berättar om sina brorsbarn, och hur han älskar dom över allt annat.

-Här finns allt du behöver, tv, stereo, säng, skrivbord.
-Ja men visst. Det är ju jättebra. Jag har ju mycket egna saker men dom får väl min mor ta hand om i så fall.

Det blir inget i så fall. Jag skulle aldrig kunna bo där. Men bara på grund av lägenheten. För Nic var en av de varmaste och mest sympatiska människor jag träffat. Kanske är jag på tok för artig som stannar och konverserar.

Tänk att få titta in hos en främmande människa. Det finns så många människor man aldrig lär känna. Så många själar med historier att berätta.

Om dagar som flyter samman

Och när det ringer så vet jag att det är någon annan. Det finns inga samtal jag väntar på. Inga rader att somna till. Dagarna flyter samman och återställer cirklarna i taket. Jag väntar inte på något, jag längtar inte, jag drömmer inte. Jag stänger det ute. Håller orden inne. Tankar att tömma, känslor att gömma, platser att glömma. Det var säkert en mening med det.

Backstageclub på Wallmans



Det är lustigt att vara gamlingen i gänget, men fina är ni, små vänner.

Morsdag!

 Fantastisk är du. Skratt och gråt, vi delar så mycket.



Jag älskar dig!

Melondricka

Schlageryra hemma hos Anna och Svante som köpt sig ett hus. Bror, alias "lilljudas" drog sig ur i sista sekund men med tanke på att det serverades sallad med russin i till middag så var han säkert glad för det. Födelsedagsbarnet Maria fick assistera när Svante skulle laborerade med sin mixer och göra melondrinkar.




Galna lekar gjorde natten lång och det blev sen cykeltur hem.

Lemuhr och Dino på stan

Igår var Dino i stan och gjorde ett besök vilket resulterade i en lunch på Blåbär och en promenad på fyra timmar. Så om Masken sprang halvmaran på 2 timmar förra helgen så gick jag minst lika långt igår.

Dino hade kameran i högsta hugg och fina bilder blev det.



  

Solkatter i fönstret

  

Lugn lördag förmiddag i ett fönster med sol.

En gång nån gång

Min fru Mask har varit på besök. Vi hyrde en kass film som tillät  att vi pratade oss igenom kvällen. Vi har smidit stora planer för framtiden. Bland annat så har Masken kommit på den brilljanta idén att vi ska köpa ett sommarställe tillsammans. Vid havet. Tillräkligt stort för att jag, min fru (stil unknown) Masken själv och Toni ska kunna bo där. Kanske tillsammans allihop en vecka på sommaren, men också var för sig med barn och hundar och katter.

Det vackra med drömmar är att man formar dom hur man vill och ingen kan ta dom ifrån dig. Spelar kanske mindre roll om dom blir verklighet.

 


Good enough

Helg att se fram emot

-Mask kommer strax på besök för att tillbringa kvällen med Lemuhren.
-Eftermiddags glass med Dino imon
-Schlagertillställning hos Anna och Svante tillsammans med andra massa fina människor.
-Backstage club på Wallmans på söndag

Och sen en stor applåd för att jag lämnat in min rapport idag!
Tack tack.

"I'm doing fine, and sometimes fine is good enough"


By the way så gjorde vi en utflykt idag. Vi tog Chrippas bil och det blev en långlunch i solsken. Har fått minst fyra kramar av Håkan och det värmde så i själen att jag i min tur bjöd honom på glass.

  


Seinfeld - ett plåster för själen

Behövde sysselsättning och en dos av fina vänner. Åkte till revyn för att skratta en stund och därefter poppade bror popcorn och blandade saft till syster och vi såg på schlager. En timme innan sovtåget går. Vill inte ligga vaken i tankar. Så jag har läst lite seinfeld manuscrips och sen plockat fram ett avsnitt som ska få mig att tänka på absolut ingenting.

Ingenting healar som Seinfeld. Det är som ett plåster för själen.

Dagens seinfeld citat:
George: I don't want hope. Hope is killing me. My dream is to become hopeless. When you're hopeless you don't care. And when you don't care, that indifference makes you attractive.

Jerry: So, hopelessness is the key?"

George: It's my only hope.


Vad blir det till frukost

Calle och Linn rotar runt i köket för att skrapa ihop lite frukost/lunch.

-Varför står det kattmat i frysen Calle?
-Jag vet inte.

(Calle öppnar burken)

-Vad fan är det i den, säger Calle
-Mm gott. Två trädgårdssniglar.

Är min mamma är djurplågare? För det är väl inte pappa som ställt burken där. Sen frågar jag mig om jag verkligen vill veta vad sniglarna gör där. Blir det dekoration till min tårta eller ska någon ut och fiska  val med snigel som bete.

 

Appropå bete så undrar jag om det är någon som är sugen på att köpa 200 kilo köttfärs och ge sig ut på dinosauriejakt.


Märkligt

Märklig dag. När saker faller ser jag helst att det faller på plats och inte handlöst mot marken. Jag sköljer ansiktet  med tvål och vatten och ser orden på armen. Je sens donc je vis - Jag känner alltså lever jag. Ibland känns det bra, så fantastiskt j*vla bra och det är på grund av att det finns dagar som idag då bubblan blivit tillbucklad och cirklarna hänger löst i taket.


Sometimes truth is good enough


Dagens sagofigur



Det finns många fantastiska sagofigurer. Magiska underbara sagor. Vackrast av dom alla är Vem ska trösta knyttet av Tove Jansson. Hon har många figurer att älska. Någonstans så känner jag sånna sympatier med Mårran. Ser ni inte vemodet i hennes ögon. Jag tror bara att hon är missförstådd.

Klipp klipp

Här är ett klipp bakom kulisserna från gårdagens fotografering.

Se klippet här!

Titta på klippet när Jennie tackar sin morfar när du ändå är igång.

Bravader i Berga

Revykväll med fotografering på schemat och en och annan tack och förlåt film att spela in.

  

Motorcyklade hem i bara jeans och hade inte tänkt på att graderna sjunker när solen gått ner. Får jag inte urinvägsinfektion nu så är jag immun tror jag. Hem och slängde mig in i en het dusch. Känseln var lite avtrubbad av kylan vilket resulterade i tredje gradens brännskador. Great!


Snälla och korkade, VA!

Lemurer överallt... åhhhhh.
Varför fick inte jag göra det här reporterjobbet från Lemurberget på Skansen!

Se klippet från tv4.se här!

Föresten firar Skansen 30 år, hipp hipp hurra!


To begin with

.:I'm writing you a note
To say I wrote you in a song
But there's not point in trying
if you will not sing along

I know that you are looking
for a different time and place.
But I'm just here to bring you
a smile upon your face:.

Vallfärd mot glassbåtarna

En skock mediehoror på vallfäd. Brandövning resulterade i en lång parad längs Tegeluddsvägen.
 


När övningen var avslutad kom glassbilen och bjöd alla på varsin glassbåt. Weehu!

Det var en gång


Linn testar

På Morgonmötet i fredags diskuterades en ny programidé. Det är nu mera allmänt känt att Niklas Strömstedt dejtar ytterligare en TV-profil. Eftersom hans tidigare kärlek Efva konverterade till lesbian så föreslog man på  redaktionen att vi ska ha ett nytt inslag som heter Linn tester.

Det ska tydligen gå ut på att jag undersöker Niklas ex, eller till och med alla kvinnliga programledare för att se om dom är hetro eller homo.

Nu när Gynning är tillbaks och ska göra Stjärnor på is med Carina Berg så ser jag faktiskt potential  och utmaning i det här projektet. What can I say. It was not my idea.

Dagens iaktagelse

Min far gjorde idag en intressant iaktagelse.
-Varför heter det fiskmås, när allt dom gör är att sitta på åkern och käka mask.

Jag spekulerar i om det har med minskningen av fisk i östersjöns vatten att göra eller om det bara är så att måsar föredrar en varierad kost.

Spontanitet

Någon övertalade mig till ett spontant besök på klubb G.
"Take your plans and break them" Nån gång måste man leva upp till det också.
 
Tjejen med stämpeln i dörren startade en konversation
-Du har motorcykel va?
-Ja, jo. Hur visste du det?
-Jag skrev till dig på qx för två dagar sen.
(panik tänker jag som alltid försöker vara artig och svara på alla meddelanden och skäms över att jag inte minns henne så jag försöker rädda situationen)
- Jahaaaaaa. men du. Jag lovar att svara! Om jag har meddelandet kvar. (det var väl trevligt sagt tänkte jag)
- Du har redan svarat
(panik igen över att jag inte har en aning om vad jag svarat. Sen fick jag min stämpel och skämdes hela vägen till garderoben)

Sen utlovade jag en cola i baren och en puss på kinden till T om hon kom förbi. Jag hoppas att det var colan som lockade eftersom jag inte infriade andra halvan av avtalet. Tre plus till dig och två minus till mig.


Dagens låt

"You're inches from my fingertips I've come as close as I can get"



Jason Reeves - Reaching

Lyssna här

En plats där vi minns

Det är så svårt att trassla sig loss. Det är så lätt att glömma bort. Hur det är att springa barfota på marken. Hur det är att ligga naken under stjärnor. Hur det är att plocka maskrosor i gräset, hur det är att blanda saft och se på svalor. Hur det är att torka tårar från nåns kind, hur det är att stanna upp och stå helt still.


Det finns en värld som går förlorad. Vi har glömt den, gömt den, bortom telefoner, signaler, mail och sms. Bortom facebook, msn och tomma rader. 

Ta mig till en plats där vi minns vad allt det här egentligen går ut på.


Saker att tycka om

När någon ringer innan frukost bara för att säga god morgon.

Så kan det låta

Att skriva rubriker är en konst. Anna ska leverera en puff till ettanlöpet och har slitit sig i håret för att hon inte får till rubben. Först ska man komma på nått slagkraftigt att säga, sen måste man få in det med ett visst antal tecken. Hamnar ett ord på ny rad så kallas det för horunge. Sånna ogillas och måste utrotas till varje pris.



Vet man inte vad en horunge är kan det låta väldigt märkligt här på redaktionen ibland. Anna skickat puffen till Leo som ska uppdatera ettan och skriker samtidigt


-HÄR FÅR DU EN HORUNGE ATT SUGA PÅ


Snart är det stort personalmöte och sen afterwork-öl.


Roomielös

Jaha... Då var man både bostadslös och roomielös. Karro sviker för ett rum med balkong och kakelugn vid odenplan. The botten is nådd!

Jag satt och invändade ett samtal från Carolina Gynning men när telefonen ringde och jag svarde var det Ava. Lite besviken blev jag till en början. Men det vägde hon upp med att ha goda nyheter på lägenhetsfronten. En strimma ljus får hoppet att gro.

Jag har en ny filosofi.
Jag tänker ta ut glädjen i förskott den här gången, annars får man kanske inte ta ut någon glädje alls.

A little note

Det satt en liten lapp klistrad på min skärm när jag kom till jobbet i morse. Håkan hade fixat.



Till Linn med kärlek Amanda Jenssen.


Det är hoppfullt

Det här lägenhetsletandet äter upp mig innifrån och ut. Surfade runt lite på bostaddirekt för att kolla utbudet.

Hittade den här killen som vill hyra ut ett rum.

"Jag är 27 år och har tidigare bott med andra och vet således vad det innebär. Jag söker en inte allt för optimistisk och glad person. Det är en fördel om du gillar Hardcore eller Indiepop. Träningsnarkomaner och personer som citerar Seinfeld prioriteras ej"

På något sätt var det en tröst att få veta att det finns en kategori människor som citerar Seinfeld.


Slösa inte bort en sekund


Ibland kan en sekund full av känslor fylla hela universum till bredden. Som att allting kretsar kring här och nu. Man kan tycka att en sekund går fort förbi. Så fort att den knappt är värd att notera. Men för att förstå hur mycket som ryms under den tiden och hur viktig varje dyrbar sekund och  tanke är så kan det beskrivas på hinduismens vis.


En gång vart tusende år flyger en fågel till ett berg av diamant i Himalaya för att slipa sin näbb. När detta berg är helt nerslipat så har en sekund gått


Noll koll

Det trillade in sms i morse. Strax efter sju.

Puss min Linn på din dag. /Mor

Vad ylar hon nu om tänke jag och somnade om.
Två timmar senare kom dessa två.

Grattis på namnsdagen lilla spelevink! Ät en mjukglass med nötkross ;) /Ava

God Morgon mitt lilla kex! =) GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN!! puss och kram /Masken

*sweet* Tack tack kära ni, tur att ni har koll för jag hade ingen aning.

Jag blir så ledsen

image596


Två saker hade jag sett fram emot i sommar. Europride i Stockholm och Revy SM i Norrköping. Hur jag än gör så missar jag den ena. Den 2 augusti lyckas arrangörerna pricka in veckans klimax med prideparad här i stan och slutfest för hela revysverige 20 mil härifrån. Vad ska jag göra, hur ska jag välja?

Farfar

Jag fick aldrig träffa min riktigt farfar. Han dog strax innan jag föddes, alltså för 24 år sen. Mor och far brukar ofta säga att det är synd att han inte lever idag för han hade varit stolt över mig. Min farfar var journalist. Jag har fått höra historier om reportage och resor han gjort.
-Ni skulle haft så mycket att prata om, har min far sagt många gånger. 

Igår var jag på loppmarknad. På en hylla fanns ett ställ med massor av gamla tidningar. Det var tidningen SE och jag kände genast igen namnet. Snart ringde det en liten klocka och jag kom på att det var ju där farfar jobbade. Årtalen stämde överrens med den tiden då han var på tidningen.

Har aldrig läst något av det farfar skrivit. Slog upp tidningen och där..... OJ! Eh... Var det sånt här jag och farfar skulle ha pratat om.

image595

Nu hade inte farfar skrivit den här reportaget. Tidninen SE hade visst en del lättklädda inslag. Men enligt uppgift var farfar kriminalreporter och helt emot utviken.


Skyltar man har rätt att hata

image594

Här har jag gjort en sammanställning på ångestframkallande skyltar:

5. Hastighetskameror gör mig bara nervös.
4. Du kör för fort, som om jag inte visste det redan. Så j*vla onödigt.
3. Det slår aldrig fel. Finns det en lucka någonstans att parkera så hittar man snart en sån här skylt. Jag har aldrig sett någon rullstol i trafiken, men egen parkering ska dom ha.
2. Den här skylten är den sista man vill hitta på ett paket falukorv.
1. HUR KAN MAN FÖRBJUDA GLASS. Nej, här har det verkligen gått för långt.

Ingen fager syn

Jag vill varna känsliga tittare här finns ingen censur på galenskapen. Jag vill nästan ta avstånd från både min bror och mig själv i den här videon.


Katt på sin vakt

Det här är ingen skogsduva, ingen kanariefågel, ingen ekorre. Det är bara Skorpan som satt sig på span uppe i ett träd. Fullt normalt när det är hundar i närheten.

image593

MC tricket

Hundtricket känner dom flesta till. Det finns faktiskt ett MC-trick också för att locka till sig små barn. Det här är Frode som stod och beundrade motorcyklarna som stod uppställda på rad i Furusund. Är man så söt får man självklart provsitta min cykel.

image592

Håkan fixar

Håkan sa till mig i veckan att jag skulle komma förbi Nyhetsmorgonstudion på Söndag. Istället satt jag hemma i fotöljen och åt frukost. Slår på TV:n och där står Håkan och Amanda Jenssen.

Håkan med datorn får genast ett meddelande på MSN

-Herregud håkan.. Kyss henne från mig!
-Haha! Fan vad kul om jag skulle plantera en på läpparna och säga "Den här är från Linn, bara så du vet.
-Jag dör..
-Ååh, sötnos! Jag förstår hur du känner. 
-Nej, det här förstår du inte. Amanda är mitt freecard. Hade Sandra Bullock förut..
-Ja, men jag känner samma för en handfull kändisar.
-Haha..
-Aah, kan haja Sandra också... men mina är typ Nicole Kiddman, Elisha Cuthbert, de två i Sugababes samt Carin da Silva.
-Jag skulle kunna döda för att få va i dina skor.. Bara idag. Sen är du kille och snygg.. du har ju värsta chansen. Världen är så orättvis
-Haha, ja tyvärr kunde jag inte bry mig mindre. Jag har ju min lilla snoffsa som jag är kär i...och så är inte Amanda min kopp te helt enkelt.
-En mindre att konkurrera med det är ju iofs bra
-You bet och så håller du tassarna borta från Carin i gengäld. 
-Absolut it's a deal! Men fixar du en dejt åt mig med Jenssen. Jag har bra referenser =)
-Jag ska se vad jag kan göra.

När själen växer och gror

  

Jag tror att vinterjackan var på för inte mindre än tre veckor sen. Svårt att tro nu när jag suttit på verandan med ett gäng rabarber, hört livebandet spela nere på krogen och sett båtarna lägga till vid bryggan.

Imorgon blir det garanterat en motorcykeltur till Furusund. Känna på dom nya däcken och mortionera handleden.

En sån här dag vill jag kyssa livet på kinden. Tack för en underbar dag!

Fyra månader

image588

Calle har hittat sig en fantastisk liten flicka. Laika heter hon och är en blandras. Och på köpet fick han den blonda fina Madeleine till höger. Nått han ska va stolt över. För så rara flickor växer inte på träd.

-Vi firar fyra månader idag Linn, säger lillebror till storasyster.
-Så fint, själv firar jag väl si sådär 9 månader. .... som singel alltså. Skål för det.

Masken och Toni firar den 25:e varje månad med att dricka champagne. Det är ju egentligen väldigt fint. Men jag tror att min ensamhet gjort mig en smula cynisk. Tanken slår mig ändå att det är lite konstigt att fira att man överlevt ytterligare en månad i varandras sällskap.

-Wehuu.. Vi stod ut en månad till älskling, bra jobbat!

Nej fy. Jag är ju trots allt en naiv själ som fortfarande vill tro på kärleken. En del av det vackra är just själva tron på att kärleken finns trots att motsatsen bevisas gång på gång.

Välgörenhet



När man i Åkersberga stöttar drogkampen, går det ut på att sälja så mycket sprit som möjligt. Kändes konstigt att va ledig medan Jennie stod i baren. Annars var allt som det skulle. Tonerna var nästan inte alls sura och dansarna höll takten. Nästan alltså.

Brännbollsyra

Med anledning partykommitén som består av Anna Thunman så har det nu uppståt brännbollsyra på redaktionen. Det som från början var tänkt att bli en liten social samkväm för tv4.se redaktionen har nu nått oväntade proportioner för hela avdelningen. Färgkoder på cheerleadingdräkter och lagramsor är på gång, sponspå sprit från chefen är redan fixat.

image586

Massmailen på redaktionen kommer att få internet att kollapsa. Här på bilden har ni Carro som är min sekreterare och samlar in anmälningar till mitt lag. Anmälan ska vara skriven med en motivation till varför just du ska va med och referenser är ett krav.

Drygt två veckor kvar. Den ska slagträn och bollar svordomar och flaskor flyga hej vilt på Gärdet.


Moses smell the roses

Gah! Jag trodde min crush på Miss Jenssen gått över, men den här videon gav mig en lite flashback. Jag måste nästan byta mitt frikort från Sandra Bullock till den här kvinnan.

Se videon: Amanda Jenssen - Amarula Tree

Motivation att motionera

En eloge till solen för all inspiration. Imorse tog jag på mig löpskorna för tredje gången den här veckan och kilade runt Karlbergsjön. En perfekt runda förbi kaniner, svanar och blommande träd. Det är sånt om motiverar mig.

Å andra sidan skulle jag kanske blir motiverade att lägga benen på ryggen och springa tills jag stupar om jag såg den här skylten.

image585

Tack på förhand

Hej Gud,

jag vet att du kanske är bitter och så för att jag inte riktigt tror på dig. Ändå tänker jag be dig om en liten tjänst. Jag förstår om du har fullt upp nu. Med alla stackars människor i Burma, barnen i Afrika och allt det där. Men jag tänkte att du kanske ändå hinner. Det är såhär. Att jag skulle verkligen verkligen behöva en lägenhet.

Bästa hälsningar
/Bostadslös

Ps. Jag hittde inte din adress på eniro, har du flyttat från himlen annars postar jag brevet dit Ds



(I don't believe in God, but somehow God believes in me)

Dagens komplimang

Det här temat med dagens komplimang är inte så tokigt. Jag ska bara omvandla det. Från att vara Linn-propaganda och komplimanger som jag får till komplimanger som jag  själv delat ut. Men jag vill ändå skriva de finaste ord jag fått idag.

Du är en vacker själ.. tappa aldrig bort den
/Vante


Tack! Jag gör mitt bästa för att vara den jag är. 

Pistagenötter

Jag äter nötter här och jag hatar när det är ett skal men ingen nöt. Det är som att va med i ett lotteri med vinst varje gång men ändå dra en nitlott. Bittert!

Å andra sidan kanske det ligger en nöt utan skal där i botten av påsen. Det vore ju inte mer än rätt. Eller har nöten bara tagit sitt pick och pack och lämnat skalet. Sagt upp kontraktet. Eller som jag blivit av med kontraktet. Sitter det en hemlös nöt på trottoaren någonstanns mellan norrbackagatan och Fridhemsplan. Don't worry Nut, I'll soon be there to keep you warm.


What you're worth

Coldplay konsert 2005 -
image584

High up above or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Dagens vuxenpoäng


Jag har löneförhandlat med gott resultat. För att vara ett sommarvikariat så känns lönen helt ok när jag argumenterade upp den 1500 kr.

Lemur i träd

Jag minns gymnasiet. När jag satt brevid min vän Annika Uggla och ritade ugglor i alla hennes böcker, block och papper. Jag är bra på att rita ugglor. Numera..

För en stund sen fick jag ett mms från Kocken. Hon hade tråkigt på sin föreläsning och hade ritat en Lemur i ett träd. Skolan är verkligen en plats för kreativitet. Se vilken fin lemur.

image583

Dagens komplimang

Det känns bra att vara uppskattad på jobbet.

En dag utan dig här är en förlorad dag
/Håkan



Tönt 1 och 2

image582

Datanördar. När man blivit övergiven av roomie så kan man lita på att Sara drar igång sin cam och kör underhållning live. Det är bara att spela med..

Dagens komplimang

Tänk om man fick en komplimang dagligen. Jag ska försöka att ge minst en komplimang till någon varje dag. Den här är jag själv stolt över att ha blivit tilldelat.

Du är det underbart syrliga i godis, den svala underbara känslan av glass i 25 graders hetta och omtanken i omtänksam..
/Sara Alias Dino


Tankar i taket

.:Det finns så många vägar,
så många andra sätt.
Jag tror att jag behöver,
göra om och göra rätt:.

Skräckfilm

Jag hade lovat Toni att ge det här med skräckfilm en chans. Genomled varje minut från början till slut, men jag förstår fortfarande inte det roliga med att sitta med panik och ångest när man ser på film.

  

Andra gången i nyhetsmorgon

Redaktionens mysgosse Håkan satt i nyhetsmorgon och chattade med tittarna. Det var singeltema och raggningsrepliker skulle hissas och dissas.


Samtidigt så för jag och Håkan en konversation på msn. Vi pratar om cirklar. Om att någon rubbar mina cirklar. Jag tycker det är ett bra sätt att beskriva hur det känns när någon stormar in och tar plats i tankarna. Men det är kanske farligt att beskriva känslor i bilder. Håkan är rädd att det kan tolkas fel.
-Tänk om hon missuppfattar och tolkar det som: Du är rubbad och går i cirklar.


Programmet går vidare. Håkan testar raggningsknep på Jenny som sätter betyg på replikerna.
-Du får komma in med någon bra raggningsreplik, säger Håkan på msn.

Jag kommer inte på en enda. Förutom den där:
-Snygga kläder, som skulle passa i en hög bredvid min säng. Men det är inte sånt man säger, det är sånt man tänker.


Grubblar ett tag till och levererar en replik till Håkan.

Innan programmet avslutas knyter Håkan ihop säcken med MIN replik.  Jenny jublar och säger att fanns det ett pris skulle Linn få det.

image578
Läs Håkans stilblogg!


Familjen grill

  

Grillar gör familjen Muhr året runt, men solen får gärna värma innan bordet dukas ute på verandan.

Calle och Madde deklarerade att de ska gifta sig. Tack och lov så har sjuttonåringarna tänkt vänta till år 2011. Det är tre år kvar. Eftersom Robin och Linnea har liknande planer så tyckte mor att ett dubbelbröllop var en utmärkt idé.

Month of May

image574

Hummelsurr i gräset, doft av nytvättade lakan, varma stenar och gröna blad.

.:It's a wonderful thing to do,
to be thinking of someone like you:.

En famn för mig


Lyssna här på dagens låt

I think I like this city


Ibland är det skönt


image570

  

Ibland är det skönt att komma bort från stan och fira valborg i fablernas värld. I en stad bland tusentals grisar som låg och stekte sina rosa skinn i solen huller om buller. Där låg dom på filtar i ångor av sprit och roade varandra i det vackra vädret.

Och jag insåg att det var ingen idé att försöka hålla sig ren. Det var knappt nån idé att hålla sig nykter. Jag klarade det ganska bra. Men en timme efter midnatt. När möblerna inte längre stod pall för galenskapen då tog jag en kudde över huvudet och somnade i fotändan på en säng med tre ben. En stund senare hittade jag en skyddad vrå under ett skrivbord där jag byggde bo. Sen fick jag några timmar i sängen och vaknade upp i ett slagfält som inte går att beskriva med ord.

Ibland kan det va skönt att komma hem och ta av sig kläderna och ta en dusch.

RSS 2.0