Karro min lilla skräddare


Snittar, cola och Alcazar

Let's dance final igår och efterfesten på Berns som bjöd på glada, fulla och dansanta människor. Personligen uppskattade jag mest av allt de tre glasen med cola som jag lyckades svepa och liveframträdandet av Alcazar (utan magnus numera dock)

image543

Kändisfester i all ära, men jag är hundra gånger mer laddad inför kvällens 20 års spektakel hos Jennie den lilla kakan som förmodligen just i denna stund gör sitt första besök på systemet. Bara ett halvår efter mig. Haha.

Vem bor där inuti

Varför behövs det 6.5 miljarder människor på jorden om alla ska vara bleka kopior av varandra. Varför är normal bättre än allt som är udda. Vågar du söka inom dig utan att vara rädd för vad du kanske finner?




Godmorgon

image542

Klockan 07:00 går alarmet på klockan. Jag tar telefonen stänger av alarmet och när jag satt mig upp i sängen fotar jag det första jag ser. Svårslaget. Eller.. Kanske inte att jämföra med verandan på Ljusterö, men för att vara mitt i betongdjungel så är det ju helt ok. Vem som helst förstår att det inte går att hitta 80 nya kvadrat med ett sånt här läge till ett niceprice.

Men för att inte deppa ihop har vi en ny taktik jag och Karro. Vi intalar oss att det kommer blir bättre. Det kommer att bli badkar, kanske till och med bastu. Det kommer bjälkar i taket och en balkong. Ja kanske till och med en takterass. Härligt! Jag längtar nästan tills vi är på plats. I vårt nya hem. Utan tågräls och med persienner.

Speed-dejting fram till sommarn

Som det ser ut nu så kommer jag att dejta intensivt fram till sommaren i hopp om att hitta en partner med lägenhet. För varje vecka som går kommer kraven att bli mindre i takt med att desperationen växer. I slutet av maj tror jag att vem som helst faktiskt har stor chans att få Ja på ett frieri. 

Som ni knske förstår så är det nu ett faktum. Jag är hemlös. Förlorad, förtappad och förfärad över insikten om att Norrbackagatan är en saga med ett slut.

Jag har tre månader på mig. Jag och Karro har tre månader på oss att hitta ett nytt hem.


Ibland känns det som att ingen ser och hör


Blöta handtag makes me freak out

Jag har grubblat på det här med handtag och offentliga toaletter. Om man stått i kö och väntat och toaletten blir ledig, så hatar jag att upptäcka att handtaget är blött när man ska dra igen dörren. Men är det inte värre att konstatera att handtaget är helt torrt.

Marmeladkulturen splittrar folket

Vissa saker reflekterar man inte ens över. Man tar det för givet. Överväger inte att göra det på ett annat sätt. Därför sker ibland kulturkrockar.

Ett bra exempel är ostmackor med marmelad. Jag har alltid lagt osten på macken och marmelanden på osten. Inte tänkt att det går att göra på nått annat sätt. Men jag har nu fått veta att somliga gör precis tvärt om. Lägger marmeladen på mackan och osten ovanpå.

En macka med ost och marmelad,
eller en macka med marmelad och ost.

There is a difference. Själv är jag mycket misstänksam mot människor som kommer från en annan marmeladkultur.  Hur gör du?

Ett gott råd från mormor

Älskvärda är dom, men ibland framstår dom som tre påsar död hud. Mormor, morfar och farmor var här på påsklunch. Det pratas mest väder. Man jämför väderleksrapporter från radio och tv, sen ser man ut på snöfallet för att konstatera att det blåser sydvästliga vindar.

Mormor som talar med ordspråk jämt och ständigt hade fått frågan av Kalle från hummelmora i affären hur det var med Hans (morfar)
-Jo vars, han mår som han förtjänar, som kuken i en myrstack.

Efter 24 år så upphör jag aldrig att förvånas. Jag fick i alla fall ett gott råd innan vi slog oss ner vid bordet för att äta lunch.

-Önska dig skit i den ena näven så får du se vad du får i den andra.

Vad ska man säga. Min mormor drar alltid det vassaste strået.


Svek, intriger och manlig kärlek



Vem får vara med i ensembeln när Revy obscen rockar loss?

En insikt om att livet är för kort

Min bror satte sig på sängkanten och läste några rader högt ur Njut, en bok om små saker som gör livet stort. Och det var verkligen några tänkvära rader.

"Livet är för kort för att slarvas bort. Livet är exempelvid för kort för att bara äta gott på fredagar, bara älska på lördagar, röka illa rullade cigarrer och att underlåta bollifiering av popcorn framför västernfilmen, det är inte mycket vi vet, men att livet är kort vet vi, ändå lever vi som om just den sanningen vore lögn. Vi slösar med ögonblicken, vi skjuter upp kärleken, upplevelse oh njutning. Vi kalkylerar med en evighet som inte finns"

Påskbravader

Orkar man inte skriva kan man alltid lägga ner tre timmar på att klippa ihop en film. Obs! Den är hela tre minuter lång och vill ni se Frasse trolla måste ni vänta till slutet.


Livet är som ett garnnystan

image541

  

Det är bara några timmar kvar innan min vackra mask fyller 25 år. Men idag fick jag helt oväntat en liten påskpresent. I ett ägg fyllt med godis låg den här lilla bollen med några små rader.

"EN PÅSKPRESENT TILL MIN LEMUHR <3
Och så ett garnnystan som är orange! Tänkte att livet ju är som ett garnnystan, ibland, man trasslar in sig och så"

Masken hade senare att långt utlägg på alla likheter som finns mellan livet och ett nystan. Till exempel så är vissa korta och andra är långa.

Praktikantfjant

Jag gillar smeknamn. Det kan  vara allt ifrån skalbaggen till dino eller mästerkatten. Människor som jag gillar får ofta smeknamn. Anders på jobbet som heter Foghagen i efternamn har jag till exempel döpt om till Fogsvansen. Vissa är mer eller mindre roade och protesterar genom att inte svara på tilltal. Sven alias Svenniz är ett sånt exempel. Svenniz jobbar med webb-tv och när jag sitter i redigeringen får han stå ut med mina frågor om konvertering och transkodning av filer. Jag tror inte att det är frågorna han har problem med utan att jag piper Svenniz svenniz när det är nått jag inte förstår. Han haffade mig nämligen nyss på msn och jag anade en bitter ton från Svenniz håll.


-Sven heter jag! Vill bara förtydliga det
-Svenniz.. hej!
-Nej! nej har jag sagt ju
-Ok.. men jag är lite svag för smeknamn
-Du lyssnar dåligt himla praktikantfjant
-Döper om alla jag känner Om du inte gillar det riskerar du att jag kommer byta det mot nått värre..typ.. Svinto..
-Hmmm playing hard ball alltså nja jag låter det vara över påsk dårå


Bredbandsevolution

Nerbäddad. Klockan är strax efter halv nio. En helt fantastisk tid att slingra in sig i täcket med armar och ben. Lite webb-tv nu. Jag måste ju utnyttja att jag får tv4 anytime gratis. Fantastiskt så bekvämt. I min spåkula ser jag hur webb-tv kommer att ta över och stå för 100 procent av vår tv konsumtion inom  15 år. Bredbandsevolutionen är det största som hänt sedan hjulet uppfanns.

Vad mer kan man begära av livet än en motorcykel och en snabb uppkoppling?

Hänger du med?


And I'll be there to make you smile

En annan tid, en annan plats.

The best days of my life

Ibland tänker jag att jag aldrig mer blir liten. Att jag aldrig mer kliver av skolbussen klockan halv två för att gå hem och känna doften av kanelbullar. Att vi aldrig mer slår upp någons nummer i telefonkatalogen för att busringa Jag tänker att timmarna i pulkabacken var så oändligt många och att fotbollen på rasterna var det mest allvarsamma här i livet.

Jag vill cykla bort till körsbärsträdet och tugga på min blyertspenna under glosförhöret. Jag vill vara närmare 10 än30 och jag vill längta till sommarlovet.

Vem bestämde att vi vuxna istället ska ha semester och varför slutar man sjunga den blomstertid. Varför får man svindel av hur fort åren går och varför är man så rädd för döden?

Jag vill inte vara sjutton år och nästan vuxen. Vill vara nio år och bara ett barn. Med energi att göra av med uppe i ett trädet där vi byggt en koja, utan bör och ska som redan målat ut morgondagen.

Finns det löss i vassen?



Vi tog en promenad. Ner till bryggan. Det är ungefär 250 meter. Mamma hae packat ryggsäcken med fikabröd. Till vår stora besvikelse visade det sig vara fjolårets avdankade lussekissar.

-Men mamma, det är ju påsk snart, sa Robin.
-Ja, men dom är ju i alla fall gula, kontrar mamma.
-Visst, sparka på den som ligger, gör det.

Själv hade jag lite svårt att sitta still. Det var roligare att bråka med lillebror. (se filmen)

Leopardblusen och bruna bönor


Mormor hade en bekymersam stämma när hon ringde häromdagen.
-Jag saknar tre blusar. Dom måse ha försvunnit i flyttet.
-Men oj då, det var ju inte bra
-Nej och dom var nästa nya, kanske hängde dom ute i boden

Det kan tyckas lite märkligt att dom nya blusarna skulle hänga ute i boden. Men med nya blusar menar hon förmodligen något som hon köpt via postorder så sent som 1984. För sedan jag föddes så slår det sällan  fel. Nio gånger av tio så har hon den här leopardrosa blusen på sig. Men kanske saknar hon ändå dom där nya blusarna från det tidiga 80-talet.

image536


Det värsta mormor vet är att laga mat. Det bästa morfar vet är att äta mormors mat. Idag satt han och fantiserade om en köttgryta. Men denna fredag fick han nöja dig med bruna bönor och korv som mormor stekt i ugnen. Det duger gott tycker morfar. Själv tycker jag att det kändes både motbjudande och fattigt särskilt när bönorna simmade runt i en kastrull som bara hade ett öra. Kanske stannar jag på middag en annan gång.

image537

I'd sleep with Linn

Alla behöver vi en egen slogan. Jag har testat Sloganizer. Petade in mitt namn och fick min slogan.

I'd sleep with Linn


Var självklart tvungen att peta in några av mina nära och kära:

And on the eighth day, god created Robin
You don't want Linnea as your enemy!
Herlitz makes dreams come true
Jennie. The power on your side
The secret of Fredrik
Kocken
extra dry!
Mamma takes good care of you
Always the real thing, always pappa
Calle, just the best
One goal, one passion - Madde
The magic of Masken
Don't play with fire, play with Sara



Är du inte nöjd med din slogan kan du ju alltid testa sloganiser.

Linn 4 president

Min första dag på tv4 satte jag upp en liten Linn skylt på baksidan av min skärm. Eller skylt var kanske att ta i, men en post-it lapp då. Tanken var att jag skulle underlätta för kollegorna och undvika pinsamheter. Jag skrev mitt namn och signade med min sedvanliga Lemur. Jag tror inte att någon har behövt använda den där lappen och jag hade glömt bort att den satt där. Ända tills idag då Håkan gjorde ett political statement och kompletterade med en ny post-it.

image535

Linn 4 president.. oh yes.


Hur vet man vad det kostar?

Att sätta ett pris på någonsting kan vara svårt. Hur mycket kostar en liten mjölk. Typ 8 kronor tänker du. Men vad skulle du betala för en liter vatten ute i öknen. Saker kostar vad vi är beredda att betala. Hur mycket är det värt just för dig. Därför, ska man aldrig avslöja sig själv när man gör affärer. Idag blev jag erbjuden att sälja en skjorta som jag knappt använt för att den blev för kort efter första tvätten. Skjortan är därmed i stort sett värdelös för mig. Men jag experimenterade lite med min försäljningsådra för att ta reda på hur mycket skjortan skulle kunna vara värd. 

Dagens sms konversation:

Linn jag vill ha din blårandiga skjorta, kan jag köpa den?
Haha. Har du provat den? Den kanske är tillsalu
Jag tog mig en titt bara.... Har spanat in den och nu tog jag chansen. Den måste sitta som en kortare magtröja på dig...
Ja det är nog så. Konsekvensen av att min mor tvättar. Bara använt den två gånger. Ge mig ett bud.
100 spänn
Haha
Den är ju begagnad och från Lindex men jävligt snygg... Vad vill du ha?
Exakt. Den är begagnas. Det gör att den stiger i pris eftersom jag haft den. Jag måste ju i alla fall få en chans att köpa en ny. 199 kr..
Ha då kan jag ju lika gärna köpa en ny till mig själv! och du blir utan pengar för den här... mmm
OK
Haha... Vilket pris?
195
Linn.... :-i no business.
Okej.. Visst visst. Hänge tillbaks den i garderoben och lägg en tjuga i provavgift på byrån i hallen. Puss =)

Några timmar senare
Jag vill ha din skjorta!! 150?

Härliga heldagar- Pjuuuu!

Idag har varit en sån heldag. Gick upp en stund före sex och inte förrän nu har jag fått tid att fingra med bloggen. Imorgon är schemat lika packat. Naprapaten ska få testa att ge mig lite elbehandling. Sen ska det jobbat, och efter jobb blir det direkt till bror som bjuder på liiiten middag innan Revy Obscens första träff.

Så jag ska introducera Freddieboy för gänget och sen får vi se vad kvällen har att erbjuda. Marknadsavdelningen kommer i alla fall att smygfilma och samla material till nya bloggen.

Bloggen ligger i startgroparna, men här bjuder vi på ett vansinnigt roligt klipp:

Revyobscen tipsar - Dagens humor


Agent 007 fingrar vidare

Nu har jag fått igång finger print sensorn på min dator så nu är jag så nära agent 007 jag någonsin kommer att komma. Det om fattas är väl egentligen bara en het bondbrud här bredvid i sängen då kanske.

Men vad ska jag med en kvinna till när jag kan fingra på den här skönheten.

image534


Vem är jag egentligen?

Jag nämnde att jag handlat nya jeans. Det är ju egentligen en ny dator jag är ute efter så när jag knallat runt i jeansen där hemma tänkte jag
-Nej Linn, jeans för 1400 kr, dom pengarna kan du ha roligare för.

Så jag packade ner jeansen i påsen och gick med bestämda steg tillbaks till butiken. Likt förbannat är det den där tjejen som prackat på mig jeansen tre dagar tidigare som står där och ler.

Jag säger till mig själv att inte backa nu. Jeansen ska tillbaks och så är det bara. Punkt slut!

-HEEEJ, Hur känns det med kläderna
-Jo sjalen och t-shirten är kalas, men jag ska faktiskt lämna tillbaks jeansen. (ååh så skönt att jag fick det sagt)
-Okej

Det blir lite tyst. Och jag känner mig lite som en svikare. Jag funderar på hur jag ska rädda situationen utan att behöva behålla byxorna och så säger jag

-Jag tänkte att jag lämnar byxorna så kan jag ju köpa lite fler tröjor

LITE FLER TRÖJOR! Vad håller jag på med?

Vi hjälps åt och letar lite tröjor vilket leder till att jag blir övertygad att prova tre par jeans. En stund senare har jag lämnat tillbaks dom gamla jeansen, köpt ett par nya plus ett skärp. Så istället för att vara 1400 kr rikare är jag ytterligare 100 kr fattigare när jag går därifrån.

J*VLA SKIT! Sen när fick jag en så svag karaktär?
Take your plans and break them har fått en helt ny innebörd. Det handlar bara om att jag inte lyckas hålla mig till planen.

Vårstädning

image530

  

Bjöd in mig själv på middag hos mor och far. Dom hade redan bjudit in lite annat löst folk så en tallrik till vid skulle inte skada. Men innan middan så skulle det vårstädas lite. Ett och annat träd skulle sågas ner och en eldas och jag tog chansen att grilla lite korv samtidigt som lillebror tog chansen att fotografera sin systers as. Hm..

Jag brukar säga att jag lever efter mottot hel och ren, men nu när jag ligger där och krälar i mina trasiga byxor känns det helt plötsligt som en lögn.

Spank the monkey

Den här lilla apan hänger mellan mitt och Annas skrivbord och glor på mig hela dagarna. Idag använde jag apan som en vodooapa och försökte ge en kollega lite spank i smyg.

image526

  

Carro och Håkan drack lika många öl som jag drack pucko och Maria kan göra bokstäver med sina fingrar. Här stylar hon med ordet blog. Coolt. Faktiskt.

Affinitetschromatografi

Snart har jag material att skriva en bok om den här vansinniga människan och alla hennes experiment.

image525

-Nu nu nu kolla kolla!
-Eh..du får ge mig en beskrivning av vad det är för nåt
-Men åhhhhh ser du inte det? en DNA seqvens
-Men från vad.
-Den kodar för mitt protein jag ska rena fram. Vackert visst?
-Eh.. ja, men poetiskt i alla fall.
-Jag blir så lycklig! har hittat en His-tag titta ATG CAT CAT CAT CAT CAC osv
-Ja just det.. jag ser .. (det var en lögn, jag ser bara nått som liknar en massa garn i olika färger som ringlar lite upp och ner)
-Vid bas 184
-Så bra..
-Japp!
-Vad ska vi med den till?
-Det innebär att jag kan göra en affinitetschromatografi med IMAC
-Är du säker på att du stavade det rätt. För jag hittade ingen synonym för det ordet i word.

Nyfiken på vad det var jag låtsades att jag hade ett hum om så fuskade jag genom att kolla upp det på Wiki.
LÄS NOGA NU!


"Affinitetskromatografi
är en kemisk reningsmetod som bygger på speciella interaktioner mellan analyten och en annan molekyl som är kovalent bunden till den stationära fasen. Bindningen måste vara reversibel. Den immobiliserade molekylen kan till exempel vara en antikropp till ett visst protein. När en lösning med olika proteiner i mobilfasen sköljs igenom fastnar endast ett protein. Detta kan sedan spolas ut genom en ändring av pH eller jonkoncentration."


Ibland hjälper det faktiskt inte alls att man fuskar.


Min fru på besök

Det var länge sen jag pratade om min fru Masken här på bloggen. Kanske för att min fru är liiiiite upptagen med sin man och för att vi båda har haft mycket på gång och inte tagit oss tid till riktigt långa mysiga promenader och middagar. Men ikväll var det hon och jag. Och jag har saknat våra konversationer och våra skratt som körar ihop.

image524

Love you!

En inbjudan

image523


Finaste Mor har skickat alla barnen en liten inbjudan till påsken. =) Dit längtar jag.


"teknikerna har roliga hattar"

I helgen ska det jobbas. På vilken annan arbetsplats som helst skulle det antagligen kännas rätt värdelöst. Men för att förstå hur stämningen är på mitt jobb så får ni här ett utdrag ur ett mail från chefen angående söndag:

" Det kommer att bli en helfestlig söndag den här veckan. En söndag som kommer att gå till historien. Hela partydesken finns på plats, Kittel finns på plats, Kalle Ö finns på plats, Janrell drar tokiga vitsar, teknikerna har roliga hattar och du kommer förmodligen förbi också. Och festar till det rejält. Dagen börjar med en mastig brunch klockan 12.00 i restaurangen, för att jaga undan eventuella bakfyllor. Sen blir det Polopolymys, bildredigering, rubriksättning och klipplistor för hela slanten"

Man skulle kunna tro att han är ironisk. Men icke. Vem blir inte sugen på att va med?

Deepak Chopra

"You have to be aware of your inner world. Your thoughts, feelings, emotions, fantasies, memories and imaginations. And know that you are non if it. What you are is the witness of all that"


/Deepak Chopra
 


Du blir vad du äter

The big boss Rickard dök inte upp förrän efter lunch. Så det fick bli ett morgonmöte under ledning av Maria (bilden i mitten).  

Men när katten är borta dansar råttorna på bordet. Anna hade fått sin leverans av Twizzlers från USA och erbjöd allas smaklökar en  upplevelse utöver det vanliga. Vad vi mer gjorde på mötet det kommer jag faktiskt inte ihåg..

  

Mycket att göra nu. Håll er uppdaterade på tv4.se.
Linn ska i alla fall jobba jobba jobba även i helgen. Glad och tacksam över att jag faktiskt får betalt.

.

Tre bitar tyg för en syndig summa

Efter en övernskommelse med min far så får jag nu en slant för min dator vilket blir ett litet bidrag till en ny burk. Så efter jobbet skulle jag ta en titt på elgiganten. Men jag stannade spontant till på Carlings på vägen.

Den charmiga tjej som hjälpt mig förrut flög på mig när jag kom in. Hon höll mig i ett järngrepp och jag kom inte därifrån förrän jag hade både jeans, sjal och t-shirt med mig. 1800 kr fattigare. Galet.. Jag skyller på inflationen. Ibland funderar jag på varför jag handlar kläder så sällan. Idag kom jag på varför.

image517

Men sjalen var ju snygg. Eller?


Anytime


Jag är ett fan av webb-tv. Kanske för att mina minimala skärm på datorn i alla fall är platt till skillnad från klumpen som står på tvbänken. Utfryst och mobbad ja så går det j*vla tjock-tv.

Inte nog med att jag får betalt för att vara praktikant, jag får även gratis tillgång till hela Anytime som har massor av tv-serier och annat.

Idag hann jag med att beta av tre stycken dokumentärer i lurarna medan jag fingrade med annat på skärmen.

En handlade om tigrar i indien. Den andra om Deepak Chopra (en mycket vid man) och den tredje handlade om "gender queer people alltså människor som inte identifierar sig med varken det manliga eller kvinnliga könet.

Då kom jag till en liten insikt. Sanningen är den att ju mer jag tänker på det desto mer bekant känns tanken av att inte tillhöra något kön. Det är som en tredje kategori människor. Varför måste man vara man eller kvinna. Jag känner mig mer som något mittemellan. Någonstanns så spelar det kanske inte så mycket roll. Eller så gör det det. Om det vore mer accepterat så skulle jag kanske överväga tanken att kalla mig själv könsneutral. Intressant. Eller så bejakar jag bara båda mina sidor. Äsch... jag vet inte och jag tror inte att jag bryr mig heller. Så länge jag får vara den jag är

X

image516

En gång i tiden hade jag en snygg flickvän. Snygg som f*n faktiskt. Idag skulle jag kanske hellre vilja ha den lilla hunden. Men den där charmiga helsingborgsdialekten saknas ju. Jag ringer dig imon.

Hur luktar Håkan?

På jobbet sitter redaktionen i prydliga rader. Jag  har hamnat på ena gaveln. Tittar jag liiite snett till höger så ser jag den här filuren.

image514

Det här är Håkan. En stilsäker kille som vi verkligen gillar. Idag har Håkan suttit hela dagen och sniffat på sig själv. För Håkan luktar som en kaka. På sant. Han luktar som en blandning av vanilj och muffin. Redaktionens eget lille kex.

När jag sitter där och tittar snett till höger och jag plötsligt hör ett litet tjut eller vrål av nått slag. Då vrider jag på huvudet och hittar kvinnan med stort A.

image515

Här har vi Anna. Det är hennes lilla flaska som är sprängfylld med doften av kaka. Jag blir lite besatt av tanken att kunna spara en doft. Tänk att kunna spara doften av en annan människa. Då skulle man nog aldrig mer sakna någon. Eller tvärt om. Kanske skulle man sakna vissa människor mer än vad man hade gjort annars. Jag saknar vissa dofter. Just nu doften av tussilago. Små gula solar i dikeskanten som skriker att nu är det vår.

Jag vill varna känsliga läsare


Kocken känner ni alla vid det här laget. Jag känner att jag fört er bakom ljuset angående Anna. Anledning är att även jag fått en felaktig bild av molykylärbiologens vardag. Jag har målat upp en bild av hur lilla Anna sitter i en labbrock och pratar med sina lavar och mossor, men sanningen är en helt annan.


Hon beskriver det lilla experimentet såhär: Jag studerade neuroplastisitet i hippocampus på frilevande råttor



image510


Vadå frilevande. Fri är den definitivt inte den stackars musen. Levande var den endast tills Kocken la den i en gaskammare. Allt för forskningen säger hon. Lillhitler säger jag.

  

Först så rakade hon musen (vilket faktiskt låter lite roligt) sen opererade hon in electroder i  hjärnan, sen stimulerade dom med elektriska impulser för att se hur neuronerna svarade.

Japp... Och själv är jag en simpel webbredaktör som inte gör en fluga förnär.


Du ser rakt igenom mig

Jag var inte den enda som stod för spontana besök i helgen. Igår gjorde Kocken sig besväret att komma hit men hon glömde nått i morse vilket ledde till dagens msn konversation.

-Du har en t-shirt här..
-Åh min katt tröja
-Ja..
-Typiskt
-Jag tror att du lämnade den för att du ska ha en anledningen att komma hit och hämta den
-Ta väl hand om den
-Haha..
-Du ser rakt igenom mig
Jag ska tvätta den i 90 grader och sen sätta den på min favoritdocka..
-Låt bli!
-Min vodoodocka.. som heter Anna..
-Nu är du sådär otäck, ta tillbaks!
-Nej då.. jag brukar klia den på ryggen. Det tycker hon om min lilla vodooanna
-Ha ha och klappa på magen
-Kocken.. jag tror jag blev tappad som liten. Nått fel är det
-Ha ha antligen linn! det tog dig ett tag att komma på!
-Men du sticker ju nålar i huvudet på levande små varelser som de sedan slänger i gaskammaren
-Undra hur tappad du blev.
-Många många gånger från höga höjder men jag är hemskt medveten om det
-Det gör inte saken bättre
-Jo lite
-Jag ska få dig omyndigförklarad.
-Åh blir du min förmyndare då! Kul för dig
-Ja.. jag antar att ingen annan vill ta på sig det jobbet. Du kan skicka över dina kontouppgifter nu med en gång och den där biljetten till Bahamas. Så skickar jag ett vykort.
-Ha ha jag tar tillbaks jag vill inte
-Du har ingen vilja längre. Jag bestämmer allt
-Så vi kan vara ihop för alltid
-Det skulle du gilla va. Eller inte...
-Du ser rakt igenom mig


"Jag ä lång, blond och snygg"

Här kommer den utlovade rubriken. Grattis Anna Kock! Hon låg i sin bakfylleångest i morse och tröstade sig med det faktum att hon i alla fall är lång, blond och snygg. Vad säger man. Det ligger kanske nått i det där.

Vid klockan 22 igår sa två av tjejerna på kalaset hemma hos Hanna att dom skulle åka hem till uppsala. När hon plockande fram bilnyckeln fick mina synapser någon form av kortslutning och jag hörde mig själv säga
-Jag åker med.

Tio minuter senare var jag påväg till Uppsala. Där fanns en fin fröken Kock och en Mästerkatt som var på sitt bästa partyhumör.

image508

Uppsala borde besökas oftare. Dom är helt fantastiska dom små liven och jag är glad att veta att dom finns. Mitt favoritpack!

Regnskyar

Det står regnskyar ivägen

Och fåglarna gav sedan länge upp

sången.

Paradgatan ligger öde,

Och kvarteren

kring vasastan

glänser av vemod.

Det sägs att någon

bytt champagnen

mot bäska droppar.

Och ser man över taken

Så är himlen lika grå

som betongen i utkanten av stan.

Den nästan suddar ut gränsen,

mellan motorväg och mellanmjölk.

I ett land där ensam ska va stark.

Där var och en

kan bli känd

på en löpsedel.

Och vant sig vid tanken

på att vara lika utbytbar.


RSS 2.0