Som att jag fångat lyckan i en liten ask

Bara timmar kvar av året. Ett år som kan sammanfattas på flera sätt.

Jag tänker inte göra någon djupare omvärldsanalys utan bara på ett personligt plan konstatera att 2008 nog varit det bästa året i mitt 24 åriga liv.

-Året inleddes med revyn Härliga tider. Träffade härliga människor och blev en i gänget.

-Jag deltog tillsammans med bland annat Mian Lodalen och årets homo Tobias Tobé i nyhetsmorgon för diskutera hur det är att leva som homosexuell i Sverige i dag.

-Fick praktiken på tv4 som webbredaktör. 

-Antog utmaningen att bli marknadsföringsansvarig för Revy Obscen. Tillsammans med Fredrik strukturerade, designade och skapade vi den nya hemsidan.

-Träffade ännu mer underbara människor i ungdomsrevyn. Filmade, fotograferade och dokumenterade hela arbetets gång

-I maj lämnade jag stolt in mitt slutprojekt som skrevs på uppdrag av tv4 Nya medier.
-Jag fyllde 24 år.

-Flyttade från Norrbackagatan och 80 kvadrat till 24 kvadrat på andra sidan bron. Min första egna lägenhet.
-Tog examen från Medieinstitutet där jag läst Kommunikation Nya Medier.

-Fick jobb på tv4 som webbredaktör med ansvar för bland annat nyhetsmorgon och modesajten.

-Hängde med brorsan till Torö och fick några av sommarens gladaste minnen.

-Firade midsommar i Skärgårdsstad.

-Föll handlöst för brorsans bästa kompis syster vilket till en början verkade både ologiskt och komplicerat men på något oförklarligt vis så föll hon för mig med.

-Var på sommarläger ute på Ljusterö.

-Åkte på Revy SM i Norrköping och bara levde livet.

-Tog en sväng till Gotland och träffade Sara.

-Var på Krogshow.

-Revy Obscens föreställning Tack & Förlåt hade äntligen premiär och blev snart en succé.

-Fick förlängt konstrakt på tv4 och blev både webbredaktör och reporter för Stjärnor på is. Jobbade mellan 13 och 15 timmar varje lördag. Kände stress och press, men klarade det.

-Någon flyttade in sitt balsam och så småningom en hårsprej och en pyjamas.

-Såg på julshow och luciatåg.

-Rimmade till gröten dagen innan julafton med hela familjen och några därtill.


Det var några av alla minnesvärda händelser.

Det finate av allt är hon som får mig att skratta och bara vilja ha mer. Mer av livet, mer av alla dagar och nätter. Kärleken är underbar, kanske för att den för första gången är okomplicerad. Det var svårt att tro till en början. Det är hon och det är jag och däremellan finns en hel värld. Underbara stunder och drömmar, en verklighet som är vackrare än någonsin.  

Börsen har gått ner, men solen går fortfarande upp. Och därför kommer jag att fortsätta att ta för mig av livet.


En snygg smart julklapp



Lite snålt med snöre men så här i efterhand så inser jag att den här inslagningen är i världsklass.

Samverkan mot trafficking

En snygg och smart julklapp från fröken snygg och smart Ava som varit här och hälsat på. 

"Som ett led i kampen mot människohandel har Dangerous Goods formgivit smycken "not for sale". Detta till förmån för brottsoffer utsatta för människohandel."


Och nu har jag ett av smyckena från kollektionen runt min hals.
www.dangerousgoods.nu

Både hjärna och hjärta

Det känns inte rättvist att väga och mäta de julklappar jag fått. Men lillebror Nathan förtjänar en liten hyllning här på bloggen då han verkligen använt både hjärna och hjärta när han gav syster de här fantastiska skålarna. Hattifnattskålen är min personliga favorit. I kväll invigde jag och Ava skålarna.

Julklapp från lillebror.

De här skålarna får fem hattifnattar av fem möjliga.


Lata lediga dagar

Det är lätt att bli bortskämd av all ledighet. Fördriver tiden med att sova länge, bada badkar, spela spel och åka på utflykt. I dag följde vi med Mor och Far till Lagnö. Vi drack varm choklad och åt resterna av lusebullarna från lucia. 



När isen knakade flög lemuren snabbt upp i trädet.

   

Juldagen

Promenad på juldagen i Skärgårdsstads finare kvarter. Ner till vattnet och halka runt kring båthuset. Sällskapet bestod av syskonen Eriksson, (Jonathan, Sebbe och Joanna) samt Jennie.

  

Det bästa som har hänt

Linn Muhr och Joanna Eriksson


Mer jul..



Jul med familjen Muhr 2008 börjar så här.

En vit jul



Det bästa med att vara nykterist är att veta att det alltid blir en vit jul. Och ensam om att inte dricka är jag inte heller. För den som inte visste det så var den gråa lilla gubben som pryder varje vodkaflaska också nyketerist.

Stolta föräldrar




Våra moders- och faderskänslor växer sig starkare. Igår blev jag och Jakob föräldrar till en ballong. Det kände helt naturligt att hålla i det lilla barnet. Sedan tidigare har jag och Jakob gjort upp en deal. Den här underbara mannen har nämnligen helt fantastiska gener. Han är talangfull, intelligent och snygg. En mer lämpad spermadonator går inte att hitta. Jakob kommer bli far till mina barn. Det enda lilla kruxet är att jag inte vill bära barnet så därför kommer Joanna att vara med på ett hörn. Man skulle kunna säga att vi alla tre är övertygade om att det är en fantastisk idé.

  


Igår var det julfest med revyn. Lagom uppladdning inför de kommande veckorna med helgerna fulla av föreställningar och festligheter. Årets föreställning heter On ice och det är precis vad det blir. 30 års jubileum som toppas med en helt fantastisk scenografi som Mr Franzén har knåpat ihop. Kom och titta! Boka biljett på www.revyn.org


Svårslaget

Världens bästa Linn Muhr och Joanna stod det på guldkuvertet som damp ner i brevinkastet i morse.

Vi har fått årets finaste julkort från Masken och Toni.



Imponerande och svårslaget! Tack fina Mask.


Acklimatisering

Jag flyttade från 80 kvadrat vid S:t Eriksplan till 24 kvadrat på Kungsholmen. Tänkte att 24 kvadrat räcker, men en dryg månad senare så var jag inte längre ensam på min lilla boyta. Det började med ett balsam i duscen, sen lite hårspray och krämer i badrumsskåpet. Sakta men säkert har Joanna succesivt myglat in halva sitt bohag. Det är nog ingen strategi från hennes sida utan snarare en slump av spontanitet som gör att hon bor på två ställen numera.

Det ena ledde till det andra. Först fick jag byta ut min eleganta tvåsitssoffa i skin till en större med divan. Det krävs på något sätt att man kan ligga huller om buller och spreta med armar och ben. Det blir så mycket mysigare då. Sen fick jag investera i en ny säng för att även om det är mysigt att ligga bredvid så är ovanpå inte alltid så optimalt.

Sedan den nya sängen var på plats för två månader sen så har jag inte haft några lakan stora nog. Idag fick jag ett sett med påslakan och örngott på jobbet. Galet fina, svarta och lite glansiga. Underlakan efterlyset dock fortfarande.

-Tomten hör bönen!


Jag - en mördare

Jag har länge ansett mig  vara stolt köttätare. Utan samvetskval kan jag tycka att djur så som grisar, kor och höns hör hemma på tallriken. Trots att jag vet hur köttindustrin behandlar kreatur så inbillar jag mig att den lyckliga ko jag sätter tänderna i dog med ett leende på läpparna. Även om så är motsattsen. Men så länge vi slipper se eländet så låter vi det fortgå.

Samtidigt kan jag sitta hemma och böla över alla mina krukväxter som dör. De törstar ihjäl en efter en. På något sätt lyckas jag aldrig hålla dem vid liv. Jag utövar omedveten tortyr på den ena oskyldiga plantan efter den andra. På någon sätt så känns det hemskt för att jag ser det ske. Jag ser hur dom dör mitt framför näsan på mig. I fönstret dör de som flugor allihop. Och jag känner mig som en mördare. En växtdödare. Till synes samvetslös, men jag gråter inombords varje gång en blomma dör.


Tredje advent (fortfarande ingen snö)

Ingen snö, inga isbjörnar. Bara en och en halv vecka kvar till jul. Har inte investerat i några klappar och har inget nytt jobb. Ingen har tänd det tredje ljuset i advetsljusstaken, men jag vet med mig att det inte är någon idé att deppa efter en helt fantastiskt mysig helg.


Den har spenderats ute på ön tillsammans med både familjen Muhr och Eriksson. En fin kombination av nära och kära.

joanna och Micke joanna och Linn




Mor säger att jag redan förbrukat alla mina önskningar till jul, men jag trotsar henne och utökar min önskelista med en punkt:
Glödlampor

Vissa tycker fult är fint

Min första semesterdag tillbringades med de tre musketörerna, Jennie, Jonte och Joanna. Vi bakade lussekissar och pepparkakor. Det är mitt tredje bak för i år och jag kan tala om att receptet för kissarna kan jag rabbla som ett rinnande vatten.

Hemma hos familjen Eriksson har dom lekt gömma nykeln med pepparkaksformarna så vi fick improvisera lite. Joanna gjorde en flubber och jag gjorde en barbapappa.





  


Det blev ingen kryssning med Tony. Joanna har legat sjuk sen i söndags, men Mr Irving fixade så att vi hänger med efter jul i stället. Vilket summa summarum betyder att jag slipper sillen på julbordet. Pjuu!

Nu sitter snorgrodan mitt emot och syr upp ett lucialinne. Hoppas att snoret och kråkorna inte satt sig på stämbanden för i morgon är det luciatåg.

Gårdagens citat: "Vissa tycker fult är fint"
Appropå det faktum att alla inte gillar stora bröst. Men det är för Jonatan 13 år ett mysterium.


Ett avslutat kapitel *skål*

Segerskål med vinnarna i Stjärnor på is

Så här ser en kopia av Carina Berg ut.
 Finalisterna i Stjärnor på is Emanuele och Fredrik gnabbar efter sändning Carolina Gynning gör entré på efterfesten Lars Frölander och Gabrielle Sobin Markus tatuering Sista uppställningen i Stjärnor på is Carolina Gynning och Lars Frölander Markus Fagervall, Marie Serneholt och Johanna Götesson

Nu är Stjärnor på is ett avslutat kapitel. För alla i rampljuset och för produktionen bakom kulisserna. Hade ingen aning om vad jag gav mig in på när jag tackade ja till jobbet som webbredaktör för sajten. Orosmolnen och prestationskraven har varit ständigt närvarande, men trots det kommer jag minns det här projektet som något helt fantastiskt. Vilken erfarenhet och upplevelse det har varit att inte bara se hur en sådan här enorm produktion ser ut bakom kulisserna utan även att ha varit med och format den.  Jag hartagit del av allt som hänt. Skrattat med Carina, gråtit med Tony och kramats med Markus.

De närmsta dagarna ska jag paketera ner sajten, sen blir det kryssning med Tony tillsammans med Joanna, Patrik och Linnea. Efter det ska jag bara vara ledig. I alla fall till nästa måndag då jakten på ett nytt jobb börjar på allvar.

Ska jag tacka någon så är det Patrik. Han är den som peppat, kommit med goda råd och som dragit halva lasset tillsammans med mig på sajen. Vi har varit ett skönt team vid sidan av alla jävla tv-rävar som vi både älskar och hatar.

Gah!


Julshow

*Tar ton* Våååååår julskinka har rymt! (måste vara tidernas bästa jullåt efter räven raskar över isen) Jag gillar djur i visor. Det är en så klockren kombination på något sätt. Jag menar hur hade livet sett ut utan Imse den vimsiga spindeln och små grodorna. Det skulle Inte vara mycket till barndom kvar. Nåja..

I går var det julshow. Med småbarn, stora barn och ännu större barn varav den ena råkade vara min vackra flickvän.
Haha.. Skolans julshow bjöd på många skratt, vackra stämmor och en patetisk Jan Johanssen som jag tror alla hade klarat sig utan. Annars applåderade jag alla fantastiska prestationer.



  Ur musikalen Rent


Önskelista 2008

Julen är hääääär! *nynnar raderna för mig själv och ser mig omkring*

Var hos Masken häromdagen. Hon har sytt dukar i både rött och vitt och dekorerat sina fönster och speglar med snöspray. Här står det en ensam liten adventsljusstake på bordet som jag petat ner några kvistar av lingonris i. Hm... Jag borde önska mig julpynt i julklapp. Jag önskar mig alltid väldigt praktiskt saker.

Hittade en lista på saker jag önskade mig för två år sedan. Stumpor, sköljmedel, stekpanna och tändstift.

Listan för i år är faktiskt inte så mycket mer upphetsande. Men jag önskar mig verkligen bara saker som jag behöver.

ÖNSKELISTA - Julen 2008

Knivar (vassa som satan) två stycken.
Lakan (i flanell om Joanna får bestämma)
Kameraväska
Ett jobb
Kastrull
Muminmugg (med mårran eller hattifnattarna som motiv)





Lussekissar och sonetter

Lussebullar

Snyggare lussekissar får man leta länge efter. Den som har tur får kanske en som är preparerade med både russin och marsipan. Nu ska mor stoppa dom i påsar och lägga dom i frysen. Bäst att spara dom till lucia när familjen Eriksson kanske kommer på besök.

Nu ska jag börja spåna på mitt grötrim. Tror att det blir en sonett det här året. I äkta shakespear anda.
En sonett är ett fortonradigt versmått uppdelad i fyra strofer. Utmaningen med att skriva en sonett är det invecklade rimflätningen. Första radens slutord  (A) rimar på fjärde radens slutord och andra radens slutord rimmar på tredje radens slutord. De första fyrradiga verserna föler alltså mönstret ABBA medan de två sista verserna följer CDC, DCD alternativt CCD CCD.

Frågor på det?
Nej tänkte väl det.

RSS 2.0