Ludvig överger oss

image273

Nu när resten av styrkan här på redaktionen är på Island passar Ludvig på att packa sina saker, för han ska vara pappaledig. Mys!

En (galen) afton

image258

7 september! jag hade tänkt säga: Gå och se den, men måste göra er besvikna och tala om att biljetterna är slut för länge se. Först till kvar. Och vi som fick biljetter ska ha en galen afton.

The fray - Look after you



"If I don't say this now I will surely break
as I'm leaving the one I want to take.
Forgive the urgency but hurry up and wait
my heart has started to separate"

KåPe

image274
En sån där helt vanlig dag på jobbet. Nu är det fika. Ludvig har gjort en tårta.

Som så många gånger förr

Där stod ett par skor som hon lämnat kvar. Hon bara tog sina saker och försvann. Som i ett ostädad farväl. Utan ansträngning utan avsikt att lämna saknaden kvar. Inga lappar inga rader inga ord att hålla kvar. Där stod jag med en obäddad säng som så många gånger förr och gråten i halsen sa att jag tror aldrig vi lärde känna varann.

Hon sa om bara minnet av hennes ögon finns kvar. Saknar du ingenting. Men jag har bilder som sliter isär mina tankar. En sommar som var din och min. Promenader i Gamla stan, körsbärsträd och en dag på klippan i solen i vattnet.

Nu är spåren av sommaren borta. Och jag kan göra det igen. Som så många gånger förr. Låtsas om att inget hänt och gå.

Blomman

Det måste regna för att nått ska kunna gro.

Ett leende på läpparna

Nu sitter jag på jobbet och streamar ner höstens första radio session med Annika Lantz. Hon berättar om när hon gick till doktorn för att hon fått eksem och det visar sig vara på grund av löss. Då fick hon en mirakelkur med kortison.

Kortison lösning det är ju som en grogg för lössen. Det blev partaj. Du anar inte. Och dom växte till sig. Så när jag tog luskammen och drog första draget kom det ut en lus som var lika stor som Paris Hiltons hund. Jag hade kunnat ha den på armen gått över Stureplan och klätt den i sydväst?

Ett litet leende på läpparna. Jag ser det framför mig. Precis som när Isa plockar fram sin illersvan och börjar kamma den medhårs. Sweet!

Situation: KåPe

Nu har jag landat fyra våningar upp på sveavägen. Jag har ett eget kontor som kan liknas vid en skrubb och en Elin i rummet intill som svarar på alla mina nördiga frågor.

Det tog lite tid att vänja sig vid denna äppeldator.

Här meckar vi för fullt inför lanseringen av KPwebben som vi hoppas ska bli en oas för alla små människor på nätet. Här kan barnen fånga fisk och sortera bajs.

Själv är jag helt inne i uppdaterandet av frågor och svar. Vem är världens smartaste människa och hur stort är sveriges största träd? fråga mig jag kan allt..

Jag filar även på resultatformuleringar till frågesporten.

Såhär låter det om man får ett poäng av tio:
Ett ynka litet rätt. Dinosaurier tillhör kanske inte ett av dina största intressen. Men vem bryr sig, dom är utdöda sen länge sen och du har säkert stora kunskaper inom något annat område.

Om man får två poäng av tio:
Två poäng! Du blir nog ingen dinosauriejägare eller professor på det här området. Du har säkert andra intressen än utdöda djur. Men kom ihåg en sak. Om du möter en jätteödla med sylvassa tänder, SPRING FÖR LIVET!

Kul va! Jag trivs i alla fall och tur är väl det. För här ska jag spendera mina närmsta 10 veckor.

Om kräftfest och får


image253






















Helgens äventyr bestod utav en kräftfest där startskotten gick redan i bilen på väg ut till landet. Kräftorna låg i bakluckan och såg sitt bistra öde. Robin och Linnéa var riktigt partysugna som ni ser på bilden.

Någon dag därpå gick fru och jag vilse i ett naturreservat och hittade en skock med svarta små får. För en stund var det svårt att skilja fru gråben och alla ulliga krabater åt.


Ett svart litet får



Vi gick vilse i skogen och fann en skock får. Det svarta fåret i filmen alias Isa försöker skrämma iväg sina likasinnade.

Norrmälarstrand

 image250 





















När sista dagen på jobbet för den här gången var avklarad hade Viweka styrt upp en utekväll på Gerdas. Jag drog med Shimmie till en hittils outforskad del av kungsholmen. Norrmälarstrand bjöd på stormigt väder och goda alkoholfria drinkar. Så här i efterhand undrar jag om Shimas drink verkligen var fri från gladsubstanser.

  

Dagens schema:

Möta fru vid tåget och bära hem femtio kilo Isa och 10 kilo kräftor
Kidnappa Shima från Solna Spa
Bunkra upp med pepsi max
Kräftskiva på verandan med födelsedagsbarnet Linnéa, kusiner, bröder m fl.

En försenad present


Uppföljning

Gårdagens inlägg handlade om hur vi på fritids fördriver tiden på bästa sätt. Frisersalongen har nu uppgraderats till ett spa och nu ingår bland annat nagelvård och ansiktsbehandling vilket jag blev drabbad av idag.

Salongen bedrivs i hallen och jag blir ombedd att lägga mig på ett stycke galonkläder som föreställer behandlingsbordet. Platsen är som ni ser på bilden lagom stor för att en liten människa ska få plats. Själv fick jag knöla in fötterna och benen så att de spretade ut på andra sidan hallen. Efter gårdagens frisering var jag på min vakt. Slöt ögonen och inväntade min ansiktsbehandling. 

-Du ska få en kräm på ansiktet säger Ebba och håller upp en svamp som ser ut som något som legat vid svarta tavlan
-Det är nog inte så bra om du tar en smutsig svamp i mitt ansikte
-Den är inte smutsig, den kommer faktiskt från grekland
Ah en äkta tvättsvamp från medelhavet tänker jag och avböjer tacksamt. Vi kommer överens om att Ebba använder händerna istället. Så jag sluter ögonen och plötsligt känner jag en kletig kall hand mot kinden.

-Det luktar karlslok här, säger jag och känner mig en aning paranoid
-Är det skönt
-Alltså det luktar karl om det här, säger jag och öppnar ögonen
Lutad över mig står Ebba med en liten flaska
-Vet du att den här är faktiskt köpt på Silja line
-Gött.
Min make-up är förstörd och jag är insmord med en kräm som luktar rakvatten. Sen får jag lite balsamspray i håret som plåster på såren.


image248



















Under skynket satt Emma med tre flätor i 10 minuter och väntade på att hennes permanent ska blir klar.


Det du Shimmie

På rönnens fritids bedriver några flickor en frisersalong. När alla kompisar fått nya frisyrer drog de in fröken i rummet. Jag Satte mig på en av stolarna och Emma 7 år sätter sig bakom och börjar slita i min kaluffs.

-Ska inte frisören fråga hur kunder vill ha det?
-Jo just. Hur vill du se ut?
-Lite kortare där bak och så mer lugg, tack
-Okej det ordnar jag
Jag känner hur hon fixar med en toffs sen hör jag ljudet. Ljudet av hundra hårstrån som klyvs av en sax och jag flyger upp.
- Klipper du på riktigt din galna unge
-Hahaahahahhahah (i ett barnsligt skratt)
Jag blänger på Emmas fot som är full av hår
-Men du är ju inte klok du får inte klippa på riktigt, lägg ifrån dig saxen.
-Hahahhahhahhhahah

Allt som fattas är att jag fått löss i det hår som finns kvar på huvudet tänke jag, sen betalade jag 200 kr i leksakssedlar och såg glad ut.




 



Om penntroll, tallbarr och facebookträsk

Idag har fru lämnat mig för att åka hem till småland och dofta på tallbarr. Vi har varit fram och tillbaks mellan storstad och skärgård och det kan vara jobbigt för ett litet penntroll att inte ha en fast punkt i tillvaron. Så hon ska plocka med sig några tallbarr och lägga i sin ficka tills hon återvänder på lördag. I bagaget ska även en exotisk fångst asätande insjödjur med klor ingå Dessa ska förtäras under festliga omständigheter senare på kvällen.

Så nu är jag lämnad att leva utan kärlek kyssar och smek i över tre dagar.

För allas information så har jag nu återigen fallit för trycket. Förra gången övergav jag icq för msn. Dettas skedde ca ett decenium efter övriga invånade på denna planet. Nu har jag ena foten i facebookträsket. Bättre sent än aldrig. Ingen skulle tro mig om jag sa att jag pluggar Kommunikation nya medier.

Error

Min dator fick rabies i förra veckan. Med tårarna i halsen trodde jag att jag skulle bli tvungen att avliva min älskling. Jag stoppade ner hans lemmar så som sladdar och kablar för att åka på en sista färd. Men på obduktionsbordet slog hjärtat ett litet slag. Den externa hårddisken och jag höll varandra hård när dator doktorn Leif gjorde gjorde hjärt och lungräddning.

Efter några timmar återkom han till livet. Jag jublade och tackade elektronikspöket för att han inte tog min kärleks själ till den andra sidan. Åtminstonne inte den här gången.

Nu kan blogg snart vara up to date igen.

Bort från storstadsdjungel

image243
Min egen lilla Betty Boop ibland i musliminspirerad skepnad.

   

Trots en golfboll i näsan kom Shima tutandes nerför norrbackagatan. Ett spontant telefonsamtal någon timme tidigare resluterade i utflykt och heldag + natt på Ljusterö. Som ett resultat av dagens tidigare alkoholintag däckade Isa på sängen medan jag och Shimmie tog vår flotte och paddlade ut på havet. Så fort vi lämnat vassen och Shimas sansat sin fiskfobi så var resan både äventyrlig och behaglig. Där låg vi och guppade, filosoferade och flamsade halvvägs till Åland la vi paddlarna åt sidan och drev tillbaks till land. Sedan ägede en prestigefylld kubbmatch rum strax innan middan. Synd för flickorna att skönhet inte går före teknik.

Fram mot midnatt ät vi röda blötdjur med vassa klor, blåbär, hallon och mängder med glass. Somnade som en prinsessa.

Festivalminnen


image237
Många turer mellan S:t Eriksplan och Zinkendam blev det.

Lite bilder från helgens pridefirande

 
På scen fredag kväll: Bland annat kvinnorna med stort B, Babsan och Book


Parkens charmtroll: Jag föll handlöst för denna ljuva varelse

 
Parad: En strömmande flod av flator och bögar. Vissa med fjäderboa andra utan.


Lifehouse

Det vackraste på länge.



The broken clock is a comfort, it helps me sleep tonight
Maybe it can stop tomorrow from stealing all my time

The broken lights on the freeway left me here alone
I may have lost my way now, haven't forgotten my way home


Schlagerkväll och festliga flator

Shimmen och jag rullade in i Pride park till tonerna av Sonja Aldén. Jag tänkte gå upp på scenen och fria, men hennes höga klackar gjorde mig smått obekväm så det fick va. Istället bjöds jag på en macka med skagen som stod mig ända upp i halsen långt in på natten. Vi investerade i en sockerkick och köpte den största kanelbullen vi
kunde hitta.







Sen tramsade vi vidare till centralen där Isa glatt avnjöt två cheesburgare (med endas ost). Vi drack varsin vatten och fyllde rummet med intressanta diskussioner om mynt med två sidor. Hon är en klurig en den där Isa. Ibland låter det både tokigt och klokt. Hon bidrar i alla fall till turbulent tankeverksamhet och ordväxling.

Om tjejfesten kan vi konstatera:

-Alla flator spelar inte i samma division
-Det var trångt på dansgolvet
-Vi fick rabatt i baren
-Det fanns inga gränser för hur man fick klä sig







Skelett i garderoben

Det är pride för hela slanten. Regnbågsfärger till skyarna och flator i var enda hörn. Aldrig har jag mött så många av mina skelett från garderoben. Jag hann varken tänka eller känna, kanske kände jag ingenting kanske tänkte jag bara att vädret var varmt för det var allt jag sa. Sen skrev jag poesi i mina tankar.

I've been looking all over
this crowded place
In commom sense and madness
just to see your face
But what I found was so unknown
An angel who is not divine
relieved I turned my heart to stone
and we were lost in time.






Våfflor och kottar

Kan inte påstå att veckan varit särskillt betyngande. Här är en bild från vårat våffelkalas som ägde rum i onsdags. Senare på eftermiddagen beslutade vi att gå ut i skogen och kasta kottar. Efter måndagens lilla incident med golfklubban och oberäkneliga barn i bagaget så satte på oss varsin hjälm för säkerhets skull.

 
Våfflor, vänner och solsken


Alfa till Delta. Kottkrig i skogen


RSS 2.0