Fredagsöl

image504

  

Två veckor på praktiken och nu har mina första insatser börjat resultera i en handfull komplimanger. Fått beröm för min grafiska ådra från flera håll. Massa glad blir jag. Bland annat från Christoffer på kortet i mitten som råkar vara Art Director. Han yppade nått om att han ser ett behov av en grafisk resurs och tyckte det var bra att veta om jag var intresserad av det området. Som det ser ut nu så skulle jag kunna offra min högra hand för att få stanna kvar på TV4.

Fredagsölen blev en resa mellan tegeluddsvägen, Republik, nått kines hak och Storstad på Odengatan. Sköna människor. TV4 science fiction lanserades. Carro limmade på en Alien i entrén. Rickard som för övrigt är min handledare fick Foghagen på fall med ett par heta solbrillor.

Primitivt

16 personer i vårt land har dött idag. På grund av alkohol. Helt galet, så primitivt. För igår dog lika många. Och imorgon kommer 16 till att dö. Minst. Med tanke på att det är fredag.

Ha en trevlig helg!




Det ska va husvagn

Jag gjorde en liten aktieinvestering för ca tre veckor sedan. Aktierna har ökat i värde med 300 kr. Det betyder ett snitt på 100 kr i veckan.

Om utvecklingen fortsätter i samma takt så kommer det att innebära att jag är 213.000 kr  rikare den dagen jag fyller 65.

Då ska jag köpa en husvagn, två solstolar, ett parasoll, åka till Öland och sen äta glass för resten.

Fingra mera



Videoblog - Fingra mera

Julklappar

Masken kom släpandes på en lång sopkvast när vi skulle och gå vår lunchpromenad. Jag förstod först inte riktigt vad hon försökte säga tills hon räckte fram kvasten och en påse med presenter. Eller klappar kanske jag ska säga. För det var mina julklappar som anlänt lagom till mars månadsskifte.

  

Åh så fina! Alla paket gick under samma tema. Gissa vilket tema?

Döskalletema tror du, men det är fel.

Temat var ordningsam. För det har Masken efter 11 års vänskap konstaterat att jag är. Fröken ordningsam det är jag. Så för att göra städandet lite mer lustfyllt fick jag disktrasor, sopborste och tvättsvamp i döskalleformat. Lite gra för att upprätthålla min grymma och hårda image även på hemmaplan.

Till och med ett litet änglaspel med döskallar hade hon hittat. Ska nog bjuda hit Mask på romantisk middag med ett levande ljus.


Jämställdhet - En bra bit på väg

"FN har räknat ut att kvinnor utför 66% av allt arbete i världen, får 10% av världens samlade inkomster och äger mindre än 1% av världens samlade förmögenhet.

..Med andra ord utför männen 34% av arbetet medan de får 90 % av inkomsterna och äger 99% av förmögenheten."


Det mest fascinerande är att man mest rycker på axlarna och tycker att jämställdheten ändå kommit en bra bit på väg. Skrämmande.

Små ord, stora tankar

Mamma, om man går ut ensam i skogen och skriver sitt namn med glitter, är man glad eller ledsen då?
/Tyra 4 år


Biologen med nollkoll

En viss fröken Kock frågade om det hänt något roligt i mitt spännande liv. Jag sa att dagen varit lugn, men att jag faktiskt sprang in i Alex Schulman påväg ner i matsalen. Han hade nämnligen medverkat i Efter Tio för att Malou skulle ställa honom mot väggen.

Kocken satt där i sin kammare någonstans mellan Stockholm och Gävle och kliade sig i huvudet samtidigt som hon såg ut som ett frågetecken och helt utan att skämmas frågade vem det är.

Jag började undra om jag är insnöad i den här mediavärlden eller om det inte numera ingår i allmänbildningen att veta vem Schulman är. Han är ju lite av ett fenomen.

Frustrerad över hur biologer segregerar sig ifrån resten av befolkningen fick jag sen en förståelse för Kockens reaktion när jag gjorde liknelsen mellan enzymer och svampar.

-Jag förstår känslan du fick av min liknelse mellan svampar och enzymer

-Det är för härligt, äntligen!
-Haha, fast jag ser fortfarande inte skillnaden. Jag har glömt bort allt det där du berättade för mig på nyår
-Men guuuuuud! Linn! Kolla genast upp

-Äsch..
-Kan inte bjuda hit dig till uppsala och presentera dig för mina vänner om du ska slänga ur dig att enzymer är en sorts svamp oförlåtligt
-Har du vänner? Är min fråga. Trodde du bara pratade med dina lavar och mossor..
-Fint folk


Johan och jag

Tredje besöket hos naprapaten på en vecka. Första besöket var hos en mycket söt flicka, oturligt nog fick vi avbryta behandlingen på grund av smärta och tårar. Andra besöket var till en Daniel, en trevlig kille fast med kalla händer. Och idag återvände jag för att få behandling av en MrJohan.

Han hade varmare händer och ett brinnande engagemang. Fick massage och manipulation och nästa gång sa han att vi ska testa med lite el=/  Och eftersom jag är så open minded så tänkte jag att det blir nog spännande för elektricitet och stötar har jag aldrig testat förut. Jag fick dock känslan av att han kanske stötte på mig redan två timmar senare.

Då ringde han nämnligen och frågade om jag satt ordentligt på stolen på jobbet. Hm...

Nu ska jag göra några övningar som Johan gett mig så att han inte blir besviken nästa gång vi ses.

Mitt rymdnamn - Nebula Starlight

På fredag lanserar tv4 en ny nischkanal. Tv4 Science fiction. Det är nu jag får stå här och skämmas över att jag inte sett en enda episod av Starwars och erkänna (som den obotliga romantiker jag är) att jag trivs i kostymfilmernas ridåer. Kanske är det avsaknaden av surround ljud här hemma som gör att jag inte får den rätta effekten av Darth Vaders flåsande.


Hur som helst så hittade jag några roliga funktioner på tv4.se/sciencefiction/


Bland annat så fick jag mitt rymdnamn: Nebula Starlight

Testa själv här

Och sen fick jag en viktguide i rymden. På Neptunus väger jag 79 kilo. Men jag ska inte deppa inte ihop för att jag blivit tyngre för på neptunus behöver man varje extra kilo om man inte ska blåsa iväg som en vanta i de superkraftiga vindarna som kan nå upp till 2100 kilometer i timmen.


Som tröst så väger jag bara 63 kilo på Saturnus och ynka 5 kilo på Pluto, men enligt rykten så räknas ju inte Pluto som en planet längre.


Besök nummer 6 hos 3

Jag tänkte uppdatera den här telefonhistorien nu. Efter mitt 5:e besök på 3 fick jag beskedet att det bara var till att komma tillbaks i nästa vecka då reservdelarna skulle ha anlänt.

Jag går tillbaks en vecka senare. Observera att det är mitt fjärde besök på två veckor i samma butik. Mr som tappade min telefon i marken senast ler (i panik vad vet jag) när han ser att jag är tillbaks i butiken.

Trevligt att bli igenkänd. Han tar telefonen och två minuter senare är han tillbaks.

-Delarna är tyvärr slut.
-Du skojar!? Han kan inte beställa hem lite fler nästa gång?
-Han har det väldigt trångt där nere
-Ja, för en knapp till en mobil tar så stor plats

Han skrattar lite ( i panik vad vet jag)

What to do? Han får en klapp på axeln. Servicen suger, men den börjar bli riktigt personlig. Hade jag varit straight hade vi snart bytt nummer han och jag.


Du, jag vill bara säga att...

Mitt infriande av nyårslöftet går si sådär. Jag blev mest besviken på att jag inte tar mod till mig att ge människor fler komplimanger. Jag var sådär lagom sunkigt söndagsklädd i min munkjacka när jag gick till affären nyss för att handla. Åker rulltrappa ner vid fridhemsplan och när jag kommit ner så ser jag en lite äldre man gå försiktigt mot mig.

-Excuse me

Jag ser att det är min uppmärksamhet han försöker fånga och jag antar (eftersom han pratar engelska) att han kanske vill fråga efter vägen.

-Yes
-You look really good, you're really good looking, that was all I wanted to say.
-oh..... thank you.

Sen ler han och jag ler tillbaks lagom chockad över komplimangen och att det faktsikt var allt han ville säga. Och det är precis så som jag önskar att jag kunde göra. Utan att göra någon obekväm och bara säga precis den tanken som gör en människa glad.

Jag ska bli bättre på det. Jag tänkte häromdagen massa fina tankar som jag behöll för mig själv. Men jag skriver ner dom. Och nästa gång vågar jag kanske säga precis vad jag tänker.


Romeo and Juliette



"Well, you can fall for chains of silver, you can fall for chains of gold. You can fall for pretty strangers and the promises they hold "

Helt fantastisk låt.

Ny version av Dire Straits, Romeo and Juliette med The killers.

Jag tror månen var nästan full

Lyssnar efter hjärtslag som om de vore toner

För att försöka höra hennes inre konversationer.


För jag läser inga tankar och blicken vägrar att stå still.

Det finns saker läppar tänker men hur vet jag om hon vill.


Vårkänslor

Enligt vissa stadgar så kan våren inte inträda före den 15 februari och temperaturen måste vara över noll grader i sju dygn. Så idag kan vi officiellt deklarera att våren är här.

Det firades med en glass i solsken på väg ut till ön. Snart är det schlagerkväll här.

image497

  


Frieri

Sebbe friar

Fick ett oväntat frieri. Och kanske ska man svara ja på första bästa. För först med att fria det är han. Och bäst är han nog med för den delen.

Linn... Seriöst!

jag har tänkt och tänkt, ehm... på oss!
Jag tycker vi verkligen ska gifta oss nu.
Bra va! för, ehm, jag älskar ju dig o så...så att det här blir nog bra...tror jag. Jag tar hand om dig så du behöver inte oroa dig ett dugg. Lugn i stormen. Bara så att du vet så är det så det ligger till. My love.
vi ses då...kyrkan på tisdag!!!!!

OBS! Du kan då va?

Massa kyssar


Har inte svarat än, men det lutar mot ett ja.

Let's dance genrep

Let's dance genrep

Summering av första veckan:

-Heldagskurs i publiceringssystemet
-Suttit i morgonmöten
-Satt rubbar och ingresser
-Transcodatfilmer och indexerad klipp och trailers för webb-tv
-Ätit tårta med Malou och pannkakor med Jihde
-Övat raggningsrepliker med Karl-Petter
-Agerat studiovärdinna
-Lekt på genrep inför Let's Dance

Slutfest - Härliga tider



Här är ett litet ihopklipp från helgen!

Praktikant hos naprapat

Nu går det undan. Har på två dagars praktik lyckats förtränga att jag egentligen är student. Jag trivs som fisken i vattnet på tv4. Det är en grym arbetsplats med härliga, prestigelösa, roliga och mysiga människor. Kände mig så himla välkommen redan första dagen och jag drar en lättad suck över att jag hamnade här. Har inte alls någon lust att sitta i skolbänken hela dagen imon. Jag vill ut ut ut och göra saker på riktigt.

Igår hade webbredaktörerna heldagskurs i det nya publiceringssystemet. Sen var det stormöte med hela tv4 i restaurangen och det bjöds på semlor. Förutom planering inför humorgalan så fick vi veta att det är personalfest den 7 mars. Det blir ju kalas!

Idag var vi en sväng till replokalen för Let's Dance och spelade in lite klipp till webben med Karl-Petter och hans danspartner Jeanette. Om jag vill ska jag med och blogga ifrån direktsändningen på fredag.

Mindra bra att kanske att jag sen fick åka akut till Naprapaten för att ryggen har börjat ta död på mig igen. Det blev så smärtsamt att hon inte kunde göra klart behandlingen. Måste till en specialist imonbitti.


Årets Rookie - det är jag

Jo just det.. Jag fick faktiskt pris. För årets Rookie =) Inramat diplom och massa applåder. Taack taack!

image493

Men jag funderar ändå på om inte min signerade affisch som jag fick utav dansensambeln skulle få sitta i ramen istället. Jag vet flera som gärna hade tagit hem den här.

Till vår alldeles egen flata - We love you!

image492

I love you too! Revy-SM nästa Linnea. Då blir det leopardklänning igen!

Slut på "Härliga tider"

image486

  

En helt underbar helg som avslut på Åkersberg Revyn 2008. Inget blod, lite svett och nästan tårar. Nu är det slut på Härliga tider. Vid första bästa tillfälle ska jag redigera ihop en film med galenskaper från helgens äventyr.

Sista dansen

Fredag eftermiddag och det här är troligtvis de sista minutrarna som jag sitter ner den här helgen. Fullspäckat schema minst sagt.

Föreställningar, rep, genrep, teknikershow, avslutningsmiddag, slutfest och en härlig städdag på det. Jag kanske kan räkna med att få sova 6 timmar sammanlagt tills på måndag. Men det är inget att gråta över. För vi kommer ha så galet kul.

Sen var det slut för den här gången. Nästan. För inom kort blir det ungdomsrevy att planera. Försöker få med mig Fredrik, han skulle passa in i gänget och vi skulle kunna göra mycket med små medel för marknadsföringen + ha en j*kla massa skoj.

I övrigt så ska jag vara fit for fight på måndagmorgon klockan 08:30 på tv4 och få en heldagskurs i Polopoly.

Inga fler uppdateringar nu förrän helgen är slut.

Nu ska jag öva manus.. Sen packa väska och tigga en sovplats någonstans till på söndag.

Snigelpost

image485

Jag skulle kunna betala dyrt för att få snigelpost lite oftare. I högen av reklam, bland Karros räkningar och Tommys bankpapir låg ett kuvert till mig. Förvånad och så massa glad.  Åh.. man kan ju smälta för mindre.

Brorsbarnen

image483

På lördagnatt kanske jag får sova med en hårboll under varje arm. Detta är utan att överdriva de konstigaste katterna jag känner. Inte särskilt kattlika. (Mer halvapa om jag får säga det) Helst av allt sover dom i plastpåsar  eller i tvättkorgen, men ibland gillar dom även att ligga sked mitt på matbordet.

Snart kanske dom får flytta. För bror och fru letar efter en störra kattkoja *sweet*

Moderna museet och kundsupport

image479

  

Idag tog Linn på sig slipsen och vandrade genom en fantastiskt solig stad till Moderna muséet. Dom tre på bänken där hör inte till utställningen utan det är mina klasskamrater. Just dom här tycker vi om. Massa.


Nu ska jag berätta hur det kan gå när man vill ha teknisk support från telefonoperatören 3.

Besök nummer 1 (Täby centrum):
-Jaha, nej med så här ska det inte va. Då får vi skicka iväg den. Men vi har tyvärr inga lånetelefoner.

Besök nummer 2 (Kungsgatan):
-Oj då, nej med det här va inte bra. Men vet du. Gå till 3 media center så lagar dom den på plats. Så slipper vi skicka iväg den.

Besök nummer 3 (Stureplan):
-Nej men det här va inte okej, men vi har tyvärr inga delar hemma så du kan komma tillbaks imorgon eller i början på nästa vecka.

Besök nummer 4 (Stureplan):
-Jaså, men det här får vi ta och laga. Kom tillbaks vid klockan fem.

Återkommer samma dag vid klockan fem för att  äntligen hämta den lagade telefonen.

Besök nummer 5 (Stureplan):
-Du, vi hade tyvärr inga delar hemma. Du får komma tillbaks i början på nästa vecka.

TACK SOM F*N!

Destroyer

 

David Gray - Destroyer

Trevligt med sällskap

Jag hade ett litet samtal med min Mask idag om hur mycket tid man faktiskt spenderar helt själv här i livet. Ofta i sin egen lilla värld.  Själv känner mig mig sällan ensam. Om ni undrar varför så kan ni ta en titt in i mitt vardagsrum här.

.

Tackar Dino för musiken..

Jobbansökan


Fick tipset på den här annonsen på ams av en vän som tyckte jag skulle söka. 


"Kassapersonal med tycke för djur; Skansen-Akvariet AB; Stockholm; 080211

3 platser. Kassaarbete på Skansen-akvariet är lite annorlunda, man växlar mellan tre stationer:

Kassan = biljett- och souvenirförsäljning, samt lokalvård.
Klapp- och kramhörnan = Där visar du orm och spindel samt svarar på besökarnas frågor.
Lemurvakt = Informerar besökare om djuren, samt ser till att både apor och besökare uppför sig då besökarna vistas i apornas bur"


Klapp och kramhörnan med ormen och spindeln går fetbort. Men åhhh, tänk att kunna titulera sig lemurvakt.


Piinsamt

Jag anser att vissa inlägg i den här bloggen är rikigt läsvärda men emellanåt så blir det för mycket utfyllnad. Så jag tänkte ta och bjuda lite på mig själv nu och plocka fram ett lik ur min garderob.

Det finns sådana där låtar som man skäms för att säga att man tycker om. Eler kanske till och med artister som man tjuvlyssnar på ibland när ingen annan hör. Så nu har jag plockat fram ett litet guldkorn. Som jag skäms för. Bara för att denna blogg ska kännas ännu mer exklusiv och personlig.



Han är så himla sockersöt och jag har sagt det förr. Ska jag bli straight då är det för att ligga med den här mannen. Så nu vet ni. Men ni älskar mig ändå. Bara för den jag är =)


Små lampor ska dö

Kanske det värsta som finns är små enerverande lampor som lyser i mörkret när man ska sova. I alla fall när man sover i ett rum som ska vara helt mörk med rullgardiner och hela baletten. Då räcker det med en liten liten lampa som blinkar under ett skrivbord någonstans för att man ska må dåligt. Det är precis just då som man lagt sig tillrätta med duntäcket ända upp till näsan och kroppen har fått en perfekt sov temperatur som man upptäcker den. Åhhhhhh lampj*vel. Du ska dö!

Men idag så somnade jag som en stock lagom efter lunch med en bit mat i magen. Vaknade ex antal timmar senare. Pigg, men förkrossad över att jag gjort det igen. Nu kommer jag uggla här hela natten.

Dagens tack går till Frasse som visat mig tusen nyanser av grått och gett mig en introduktion i videoredigering.


Vilken rubrik

image478
(Fin rubrik, vi framstår nästan som fyra offer där runt bordet)


Praktiken börjar om en vecka men jag hann med ett besök framför kameran innan. Söndagsfrukost med Tilde. I glaset fick jag en äppelsmoothie. Suktade lite över Mians glas, hon fick en med blåbärssmak. Så nu när jag sugit sugrör i tv och själv konstaterat att jag läspar när jag pratar så känns det bra att få jobba bakom kameran.

Söndagsfrukost

På tv4.se/nyhetsmorgon finns ett schema för morgondagens sändning.

Nyhetsmorgon söndag 10 februari med Tilde de Paula


10:16 Söndagsfrukost: Med Tobias Tobé som i veckan utsågs till Årets Homo på QX-galan, journalisten Mian Lodalen, Mediestuderande, Linn Muhr och författaren Håkan Lindquist. Ett samtal om förutsättningar för homosexuell kärlek, att komma ut i mogen ålder och att leva med en hemlighet.


Eh.. Ja.. vi får väl se hur det här slutar.


Seinfeld -Dodidodidodi dudu

Jag har en sån klump i magen. En känsla av tomhet av blott tanken på sista avsnittet. Har kommit fram till slutet. Sista säsongen, sista avsnittet, det är allt som finns kvar. Varje kväll (jag menar varje kväll med blott några få undantag) sedan sex år har jag sett på Seinfeld innan jag somnar.

That can't be it. It can't be over. Not now. Not like this.

Jag ska se om alla boxarna. För sjunde gången. Jag vägrar se det sista avsnittet. Jag lever hellre i min bubbla och där får allt fortsätta om och om igen. Until the day I die. Och på min begravning ska den här killen få spela bas.

Dodidodidodi dudu!


*hick*

Jag har haft hicka i över tio minuter *hick* När jag var liten  läste jag i guiness rekordbok om en man som hade hicka i 62 år *hick* Och jag blir lika rädd varje gång *hick* Att jag ska slå det rekordet.

*hick*

*slurp*

image476

image477

Köpte två kilo blodapelsin igår vilket lett till att jag konsumerar c-vitamin i överflöd. Det här är tredje glaset.

Imon är det revy. Två manus klara till teknikershowen, nu ska det repas! Miwiiii =)

Wake me when I'm dreaming

Föreläsning med ett livs levande sömnpiller. Två gånger så stor som iprenmannen, med en grön tröja, stod farbrorn i det bleka skenet av en powerpoint med glasögonen på nästippen. *jäsp* Ingen höjdare. Praktik snart. Om drygt en vecka. Nya människor och nytt jobb ska nog räcka för att få ny motivation.

Fick ett sms från Masken igår där hon skrev  5 kilometer på löpbandet, nu j*vlar!

Det räckte för att gå ensam till gymmet både igår och idag. Men det är ju inte samma sak utan min Mask.

*någon ger regniga mornar ett leende*


Innocent

image474

You're "miss responsible" for this
And I'm innocent until I've touched your lips

A blessing

Så satt vi där på en lunchrestaurang med mat i magen och fett på fingrarna. Då plockar fröken Jennie upp en liten flaska med ett mirakelmedel. Jag spärrade upp ögonen. DESINFEKTIONSMEDEL. Wooooaah!

image473

-Det både rengör och återfuktar huden. Tar död på alla bakterier, säger hon. 

Och folk mobbar mig för mina två duschar om dagen. Me love you Jennie. För att du låter mig duscha när vi kommer hem klockan halv fem på morgonen. För att du förstående förser mig med en handduk istället för att ifrågasätta. Och nu ska du bli min personliga leverantör av desinfektionsmedel. Min nya lista vid dörren:

Glöm inte:

Mobil
Plånbok
Nycklar
Desinfektionsmedel


Bilder från en utflykt

   

En utflykt i februari


Tips för en raggmunk

Jag hade en liten diskussion på msn angående att marknadsföra sig själv. Jag tror det är som med all marknadsföring. Välj ett budskap att kommunicera, and stick to it.

Och har man svårt att definiera sig själv som ett varumärke så kan man alltid sno någon annans. Byt bara ut produkten mot ditt eget namn. Sen kliver du rakt ut på dansgolvet, med ditt nya mantra.

Några förslag:
Linn - Because you're worth it (L'Oreal)
Linn - for life (Volvo)
Linn - Gör det möjligt (Nordea)

Några tveksamma:
Linn - Just do it (Nike)
Linn - Think different (Apple)
Linn - Inte för dom rika, men för dom smarta (ikea)

En utesluten:
Linn - the best a man can get (Gilette)

Saviour

"So when you fall into my arms into my bed, don't you go fall in any deeper than that,
don't hold me to close, keep me away from your heart, cause I don't want it to fall apart"

Elin Sigvardsson - Saviour

Fantastiskt bra!


RSS 2.0