Det är bara fantasier


Ibland är det ensamt här. Och tyst. Då önskar jag att någon smög sin hand i min.


Vrid vrid på gasen, snart är det vååår

image463

  

I morse var luften närmare tussilago än minusgrader. Klarblå himmel rörstrandsgatan doftade av kaffe. Den sista januari. Har vi överlevt ännu en vinter?

Snart, snart ska jag öppna garaget och ge mig ut på vägarna igen.

Du är en blomma

image462

Tänk om du bara är en liten liten del av någonting som är så mycket större än dig själv. Så vidt och brett att du inte ens kan föreställa dig hur stort det är. Tänk då på hur liten du egentligen är. Och tänk att allting här i världen helt plötsligt inte kretsade kring dig. Hur världen inte kretsar kring varken olösta konflikter eller handslag. Tänk hur obetydligt det kan kännas. Att vara en döende cellklump i ett universum som existerar oberoende dig.


Men tänk också, på den lilla blomman. Och hur den doftar, kanske bara för din skull. Tänk då att allting, varenda liten del, varenda tår, varenda andetag du håller dig vid liv ändå spelar roll. Hur allt det där som finns men som ändå ingen någonsin kan varken se eller ta på gör skillnad mellan liv och död. Det är dina tankar och din tystnad. Det är kärleken och skådespelet utav fantasierna som skapar världen. Och det finns en värld inuti, lika stor som hela universum. Och helt plötsligt så står det klart, att allting räknas. Varje steg, varje skratt, varje del av dig räknas.


Ödets ironi

Jag sorterar post för fyra personer. Alla får så himla mycket vuxenpost, men jag får nästan aldrig några sådana vita spännande kuvert.

Men idag fick jag två stycken. Det ena såg ut som en lönespecifikation. Jag öppnade och blev glatt överraskad. 317 kr som sätts in på mitt konto den 31 januari. Weehu! Trodde jag fick all lön i december, men 317 kr tackar man ju inte nej till.

Det kändes nästan som att vinna på lotto. Lite grann som en turdag.

Sen öppnar jag det andra kuvertet. Det var ett årsbesked, från CSN. Bara en liten påminnelse om att jag har en skuld på drygt 100 000 kr.

Ödets ironi

Jag börjar liksom fantisera om hur det hade varit om det var tvärt om.
 
-Här är din lön för en halvdags jobb, varsågod 100 000 kr.
-Här är din studieskuld för nästan 3 år i skolbänken, var god betala 317 kr.

Men nej..!


Bra jobbat

När man bara skummar igenom mailen och tycker att man har uppfattat det mesta om vilka föreläsare som ska hålla vilka lektioner och det ena med det andra. Då har man förmodligen missat det viktigaste, vilket är informationen om när man inte behöver vara i skolan.

Så denna ljuvligt januarimorgon gick jag den regnkalla blåsiga vägen till tulegatan. Men i skolan är bara jag. Tills dess att en Elin med en kaffe i handen kommer in, som även hon missat informationen.

Japp.. och nu sitter jag här. I väntan på att få köpa min lunchmacka. Med en Elin till vänster och ett annat charmerande sällskap på msn.


8646 dagar

Idag är jag 23 år, 8 månader och 1 dag.

Det betyder att jag levt 8646 dagar här på jorden.

"525,600 minutes - how do you measure,  measure a year?
In daylights, in sunsets, in midnights, in cups of coffee. In
inches, in miles, in laughter, in strife.
In 525,600 minutes - how do you  measure a year in the life?
How about love"


Drinkfest

Det var en gång en drinkfest.

        

Lemuhr

image452

Den här fick jag idag av Isabell som tyckte att den var mycket lik mig. Ät upp mig så söt den är. Och det är väl kanske det vi har gemensamt.

Am I?

Jerry: You're crazy!

Kramer: Am I? Or am I SO SANE it just blew your mind!?"

Dagens Seinfeld citat


Haveri

Pju... Då var veckans ordnade kaos över. Mitt i kalabaliken mellan rockbjörn, skolfest, revy och drinkfest så kastar min hårddisk in handduken.

Min första spontana reaktion var vilket fönster eller möjligtvis vilken bro ska jag hoppa ifrån. Efter en stund i tystnaden då datorn stängts av så kände jag mig förhållandvis lättad över att jag gjorde en backup senast i december. Bilder från jul och nyår samt ett tiotal poetiska alster och några timmars lektionsanteckningar hade gått förlorat men shit happens.

Tills jag vaknar igår morse och inser att min hemtenta à 17 sidor inte finns någon annanstanns än på min döda disk. Tack, tack som fan..

Det blev några timmar av panik vid obduktionsbordet, men efter hjärt och lungräddning fick jag så pass mycket liv i skrället att jag kom åt tentan. Pjuuuu! Nära ögat..


Mediehora

image451


Grupptillhörighet är ett intressant fenomen. Många skällsord är idag en etikett och ett hån emot en grupp människor med enstaka liknande karaktärsdrag. Men någonstanns i utanförskapet formas en social tillhörighet. Man brukar säga att lika barn leka bäst. Oavsett hur du än vrider och vänder på det så kommer människor att placera in dig i ett fack. Bland sossesvin, svarskallar, bögjävlar, truckflator och mediehoror. Så varför inte bara kalla det för själsord. En saklig formulering och personbeskrivning. Din själ sammanfattat i ett enda ord.  Stå rak i ryggen, behåll värdigheten och var stolt för f*n. In the end we're just people with no names.


En gång för länge sen

En gång i tiden bodde jag i ett gult hus. Då hade jag en röd tröja. Lustigast av allt är att jag var blond.

image450

Konstiga. Mycket konstigt. Att jag kunde se mig själv i spegeln och tro att det var jag.

Aktiespar - Vuxenpoäng

Jag tror att detta kan räknas som en vuxenpoäng. Jag har skapat en depå för att  köpa och sälja aktier på nätet. Något som jag velat experimentera med länge men som bara inte blivit av. Oavsett hur det går så tror jag att mina chanser att tjäna en hacka ökar i förhållande till de investeringar jag gjort i enarmade banditer de senaste 5 åren. Lagom tills jag blir pensionär så har jag kanske skramlat ihop till en solsemester inklusive solstol på mallorca om inte annat så kanske bara en solstol. Håll tummarna!

image449

Post-it

Jag ritade en liten ful sköldpadda på en post-it lapp när familjen satt och flummade efter maten. Då bad bror mig rita en flodhäst, men det vart så ful så det fick bli en krokodil istället. Och det bästa med söndagar är att mer än så här behöver man faktiskt inte prestera.

image448

Jag dementerar uppgifterna

Och om någon har sett eller hört rykten om två tattiga små luffare som ska ha liknat Jennie och Linn så vill jag nu dementera dessa uppgifter. Att dessa två även skulle ha vandrat genom Åkersberga centrum med en kundvagn full av pantburkar är också ett befängt påstående. Jag försäkra alla om att både jag och Jennie har viktigare saker för oss än att stå och panta burkar kvart i nio en lördagkväll.

image447

(Trots bildbevis förnekar vi båda att någonsting liknande någonsin skulle ha inträffat)

Vilket Kaos

Ibland spelar vi spel på Norrbackagatan. Men när vi påbörjat tredje omgång av Carrassonne var det ingen som kunde hålla nerverna i styr. Karro gjorde allt för att distrahera Lasse-Maja som hittills varit obsegrad.


En man som har allt

image446


Revy och sen födelsedagskalas för Mr Franzén.
Men först måste jag fixa en present. Vad ger man en man som har allt?

Jag har tagit mig ända hit

Nu ska försöka vara lite allvarlig och på riktigt ge mig själv en klapp på axeln och säga f*n va bra du e.

Det är dagar som denna då jag på riktigt kan vara stolt över mina val här i livet. Om jag så må vara fröken rätt och riktig. En tönt som sedan första klass aldrig glömt att göra läxan, som aldrig skolkat och som alltid presterat och överpresterat med tron om att det någongång ska leda någonstans. Och ibland så har jag ifrågasatt mig själv och undrat varför jag vid 14 års ålder hade målet att gå ut med högsta betyg i alla ämnen. Bara för att kunna välja ett gymnasium där lärarna aldrig talade om godkänt, utan började med att läsa kriterierna för MVG för att sedan tala om VG träsket.

Men så i höstas gav jag mig f*n på att jag skulle göra min sista praktik på ett någa utvalt företag. Chanserna var minimala att de ens skulle läsa min ansökan då jag är en i raden av x antal hundra sökande.

Men så idag. När jag tackat ja till platsen. För jag fick den. Jag fick den faktiskt. Då kändes det  som att allt slit ändå resulterat i någonting. Det har i alla fall gett mig chansen. Det var som att öppna en present från sig själv som jag sparat till sedan 7 års ålder. Som om jag gett mig själv en möjligheten. Det är fantastisk att känna att ambitioner leder någonstans.

Jag är ofta stolt över människor runt omkring mig. Min bror, min mor, min far, min mask. Men idag klappar jag mig själv på axeln. Stolt att jag är jag.

Nya hot från Kurris

För en liten stund sen så hade jag för många pågående konversationer på msn samtidigt. Kocken alias Kurris det självömkande lilla livet kunde inte riktigt hantera konkurrensen.

-Fast nu har jag skrivit till fel person, jag pratar med en Anna i min klass samtidigt, hon ska ha ett namn på sin blogg
-Tänkte väl det, fattade ingenting
-Du är inte den enda Anna =/ men den enda kurris
-VA! Jag är den bästa! visst?
-Visst visst
(Paus)
-Bäst på vadå menar du
-Du är den enda vilda lemuren på fastlandet
-Sweet...
-Bäst på allt!
-Du är bra, det är du. Så ja, snäll Kurris.. inte bitas.
-ÅAååååh din vidriga halvapa!
-*viftar på den randiga svansen*

Existensiella tankar kring sylt och sånt

Idag pantade jag flaskor. Inte för miljöns skull utan för att ha råd att köpa en tvålj*vel som Karro pikat mig att jag måste köpa.

Det blev en honungsdoftande tvål. Inte optimalt, men det fanns bara två tvålar att välja på i min prisklass. Den ena var honung, den andra hjortron.

Det förvånar mig att hjortron i tvålformat är lågbudget samtidigt som hjortron i syltformat är svindyrt. Hur som helst så fick jag frågan om jag skickade mina pantpengar till bättre behövande, så som barnen i afrika. Mitt samvete fick sig en känga och jag tänkte vad är väl bättre än att skicka en tvål till afrika. Hygienen är faktiskt en avgörande faktor i sjukdomshärjade områden. Men sen tänkte jag. Gud, så dum jag är.

Jag skulle ju köpt en tandkräm istället. För om inte ens jag har råd att gå till tandläkarn, hur ska då barnen i Afrika ha det.


Mer Gynning åt folket

Helt fantastiskt j*vla roligt. Jag tror att jag avlider. Tänk om folk vågade vara lite mer spontana och galna i nyktert tillstånd. Med en smula självdistans behöver inte allt vara så politiskt korrekt. Mer galenskap, mer Gynning åt folker.

image445

Missade ni programmet igår gå in på kanal5.se och se I huvudet på Gynning.


And now what

Be careful what you wish for cause you just might get it all
/Daughtry


Tarotlinjen


Det är helt sjukt, vilken ångest. Och ingen verkar riktigt förstå.
Vi är dömda till frihet och vi måste stå tillsvars för våra val här i livet.

Hur enkelt hade det inte varit om jag bara fick ett alternativ. Är det verkligen meningen att jag ska välja nu. Välja väg.

Finner inga svar i allt detta grubblande.
Jag måste ringa tarotlinjen. Det kan det kanske var värt. för 21,90:- /minuten..

På varje gata

"Vi skulle rista våra namn på varje gata, i varje stad, i hela världen"

Om katten själv får välja

image441

Finn ett fel. Är det här det du menar med konkurrens Linnéa?
Snyggsebbe! Haha.. och bra på på att spela tv-spel är han också.


Shooting stars



"We keep our love in a plain brown box
We keep it tied with a simple lock
We hold it close 'cause it's all we got
We think it's ordinary but it's not

In a world that's starting to fade
A little love could pave the way
Don't keep it tied with the simple lock
You think it's ordinary but it's not"

Edwin Mccain - Shooting stars

Ja men tack då!

Vad ska man säga.

-VIlken tur du har, sa min far.
-TUR jag är för skicklig för mitt eget bästa.

Det här suger verkligen. Under ledigheten har jag gått och velat fram och tillbaks vad det gäller praktiken. Mitt mål har varit tv4, men det har också varit en fruktansvärt osannolikt, med tanke på hur många ansökningar dom dagligen får in och hur många  som går i papperskorgen direkt. Men jag fick ju till ett möte och det var jag faktiskt riktigt nöjd med. Då hade dom i alla fall läst de första raderna.

Sen var det bara hem och pitcha lite idéer, men jag skulle få vänta länge innan jag fick något svar överhuvudtaget. Och det här med slutprojekt och praktik vill man gärna ha avklarat. Så jag får ett möte med en  webbyrå som vill att jag leder en del i ett projekt och jobbar med idé och konceptutveckling.

Great! Det kändes toppen. Nästan lite för bra. Det kändes så bra att jag i onsdags mailade och sa att jag kommer.

Men igår vid tretiden ringer ett okänt nummer och rösten i luren säger att jag är väldigt välkommen till tv4.

Så nu råder inga bot på min ångest. Vilken tur jag har! Eller otur. Eller så är jag bara för skicklig för mitt eget bästa.


Oförlåtligt Anna Kock

Det här är Anna. Här proppar hon igen kaninhål för att se hur länge dom kan överleva utan luft.
Och idag har hon gjort något ännu mer oförlåtligt.

image439

Ni kanske minns hon Anna. Hon som skickade mig sms:et för att berätta att det finns myrorna som pysslar om svampar i en liten trädgård. Det är ingen idé att börja räkna indianerna i Annas kanot. För några veckor sedan skickade hon en bild på en läskig orm som hon skulle sprätta upp i sitt laboratorium. Anna studerar allt som har med lavar och mossor att göra. Hon faschineras av svampar och enzymer och som hon själv uttryckte det,

"Bakterier är den mest intressanta organism som vi har här på jorden"

Själv föredrar jag kvinnor, men Anna finner någon form av tillfredställelse i att korsa generna på en tomat och en melon.

Idag fick jag ett mms av Anna. Jag kan inte tolka det som något annat än ett hot.

image440
 L E M U R !


What did you say

image438

Jerry- What are you saying?
Elaine- I'm not saying anything.
Jerry- You're saying something.
Elaine- What could I be saying?
Jerry- Well you're not just saying anything you're saying something.
Elaine- If i was saying something I would have said it.
Jerry- Than why don't you say it?
Elaine- I said it.
Jerry- What did you say?
Elaine- Nothing!

En fika

Jag halkade in på ett fik efter skolan. Satt i en skön soffa next to Lotta. Jag drack choklad och de andra te eller kaffe.

Så rätt som det är plockar Lotta upp en macka ur sin väska. Varpå jag sneglar lite snett på henne.

-Vadå får man inte äta macka här eller, utbrister Lotta
-Nej det är kanske inte så bra att ha med en egen macka kontrar AK.
-Dom bedriver faktiskt en ekonomisk verksamhet här, säger jag
-Men vadå, får man inte ens äta ett äpple om man har det med sig.
-Det är ungefär som att beställa in vin på en restaurang och sen säga att man har egen mat med sig, säger AK
-Dom säljer ju mackor här, säger jag
-Men får man inte ha skor på sig i skobutiken då eller, säger Lotta.


Det är inte lätt när det svårt.
Stackars Lotta..

Varken du eller jag

Varken du eller jag var änglar på den tiden.

Vi höll hårt i våra lögner och väl valda ord.

Sen föll vi utan nåd i den fruktade branten.

Genom skyar av regn mot en söndertrampad jord.


Ny tandborste - nya tänder

Jag har en ny tandborste. Det stod på min önskelista och  jag pekade noggrant ut vilken jag vill ha. Men ve och fasa när jag öppnade paketet. En ny modell i fel färg och dessutom stod det att den hade mjuka strån och inte medium som jag är van vid...

Nu har jag trots det valt att slänga den gamla och till min förtjusning så fungerar den nya riktigt bra. Det är förmodligen tandläkarens skräck för stråna är inte mjuka för fem öre. Dom är vassa och river så fruktansvärt skönt på tandköttet att det är en fröjd att borsta tänderna. 

Härliga tider - Mersmak



Lusselelle! Lusselelle! hahahah..

Lillebror är både stjärngosse, hemlig polis och brandman. Snyggast är ändå Linnea i leopardklänningen och bästa kommentaren är vi måste mata vårat husdjur, silverfisken..

Se filmen och sen köper ni biljetter till Åkersbergarevyn 2008 - Härliga tider.

Tvekar du fortfarande - läs recensionen här

Svårslaget



Hur ska man sammanfatta det här spektaklet. Festligt och svårslaget. Det var banne mig den skönaste festen jag varit på så långt jag kan minnas.

Många timmars jobb. Hela mitt lov har jag spenderat på revyn. Men jag är bara en av många som lagt ner så mycket tid och kärlek. Så nu har det hamrats och spikats och ljussats för att skåespelarna ska kunna glänsa. Och det gjorde dom. På riktigt!

  

Bubblor bubblor massa bubblor!

Ja ni, den där revyn är verkligen som en liten bubbla. Ett eget universum en smula mer surrealistiskt än detta. Nu är klockan långt efter läggdags och om några timmar ska jag fylla champagneglasen. Premiär!  Sen får man se om verkligenheten hittar tillbaks på måndag.

Vid tillfälle ska jag lägga upp filmer från showen! Håll till godo som bror skulle sagt.

Nyårskarameller


Här kommer lite fler bilder från spektaklet i Stocksund.

image434

     

Gott nytt år!



Jag fick fira ett fantastiskt nyår med fina vänner i Stocksund. Festen började vid 19:00 och avslutades drygt 12 timmar senare.

Jag har nog aldrig firat ett nyår och känt mig på bekymmersfri. Ledighet, familjen och vänner, både nya och gamla har verkligen fått mig att må riktigt bra. Så en bättre början på det nya året är svårt att tänka sig.

Kvällens bästa kommentar fälldes av Martina som kom utrusandes från toaletten
-Vem har bajsat hemma hos någon annan, på självaste nyårsafton. Det luktar bajs på toaletten.
Det blir tyst i några sekunder sen fortsätter hon upprört
-Vem gör nått sådant? Svara på det!

image420
 
   

Nyårslöfte: Jag ska under 2008 ge människor ärliga komplimanger. Jag ska inte bara tänka positiva tankar om människor utan även säga det jag tänker till dom.

RSS 2.0